mynewspapers.net

Hur du förbereder för en rektor intervju

Hur du förbereder för en rektor intervju


Rektorn för skolan serverar en viktig ledning och administrativ roll. Huvudmännen måste visa ledarskap, skapa skolan mål och politik och vidta disciplinära åtgärder mot studenter som agerar ut. I de flesta fall skolor inte kommer att överväga en kandidat för rektor om han inte har tidigare administrativa och ledarskap upplever, som arbetar som en biträdande rektor på en annan skola. Enligt Salary.com gör genomsnittliga huvudmannen ca £47,450.

Instruktioner

• Överväga vilken typ av ledare du vill vara. Vissa människor leda på ett försiktigt sätt medan andra leda med järnhand. Det finns inte ett sätt att leda så länge du leder rättvist och få eleverna att respektera dig.

• Bestäm din utbildning filosofi vad det gäller viktiga frågor som testar sig, rollen som friidrott i skolor och lära barn hur man älskar information.

• Reflektera över dina styrkor och svagheter som anställd, potentiella rektor och människa. Överväga hur dina tidigare arbeten Visa upp dina styrkor. Till exempel, om du var en biträdande rektor på en skola med stor akademisk framgång, förklara att du lyckades tid bra och engagerade i många positiva interaktioner med elever på grund av din sällskaplig natur.

• Samla material att visa upp dina färdigheter, såsom nyhetsartiklar som förkunnar dina framgångar, rekommendationsbrev eller utmärkelser du har vunnit. Göra kopior av dessa objekt och föra dem till din intervju.

• Groom din hår, naglar och hud så de är ren och enkel. Om du bär nagellack, hålla det klart eller blek i färgen. Bär endast enkel sminkning, och välj en professionell frisyr.

• Klänning i bekväm men professionell klädsel som skulle vara lämpligt för en dag på jobbet som rektor. Du kan till exempel bära finskor, en skarp vit skjorta och svarta byxor.

• Be en vän att utföra en prov intervju av be er vanliga frågor som "Varför skulle du vara en bra passform för detta jobb?" eller "Där ser du dig själv i fem år?"