mynewspapers.net

Hur du förbereder en monolog för Drama School

Hur du förbereder en monolog för Drama School


Förbereder monologer för dramaskolan--om för en audition eller ett klassrum tilldelning--kan spela fan på nerverna. Du vill välja en monolog som kommer att imponera på juryn, men du också välja en kan du utföra bekvämt. Att veta vad till gör och förväntar oss förbereda en monolog hjälper lindra dina nerver och fokusera mer på den aktuella uppgiften.

Instruktioner

• Gör en lista över monologer du är bekant med och skulle vara bekväm utför. Genomföra en miniatyr brainstorming session att komma med så många val som du kan tänka dig. Du kommer inte att utföra dem alla, men det kommer att få dig att tänka och förhoppningsvis avslöja några gömda pärlor som du inte skulle ha tänkt på från toppen av huvudet.

• Studera kraven för audition eller överlåtelse och sålla bort de monologer som inte passar. Till exempel i de flesta auditions vill du utföra en åldersanpassad monolog, vilket innebär att om du är 18, du kommer inte att utföra en monolog av Kung Lear. Du kan också behöva utföra en monolog från en viss tidsperiod, så ta hänsyn till.

• Läs igenom monologer kvar på din lista och visualisera dig själv utför dem en i taget. Denna övning, Välj din favorit dem baserat på hur bra din talang och din personlighet passar de olika monologer. Om du behöver mer än en monolog, se till att de kontrast varandra. Exempelvis inte välja två sorgliga monologer. Istället välja en ledsen en glad eller lycklig monolog. Detta kommer att visa upp spänna av dina skådespelartalanger.

• Öva monolog eller monologer tills du har dem fulländat. Titta själv utför dem i en spegel eller spela in dig själv. Göra anteckningar där du kan förbättra och öva lite mer. Be om feedback från proffs, tillförordnad kollegor eller din agera coach. Be dem att vara helt ärlig med dig så att du kan förbättra så mycket som möjligt innan du utför monolog på audition eller framför din professor.