mynewspapers.net

Hur du finjusterar din Mopar 440Mopar 440 motorn är en gemensam big block motor av muskel bil era, driver sådana ikoniska bilar som GTX, laddaren, utmanaren, Barracuda och andra. 440 noteras främst för sin höga prestanda profil, kombinera längst vridmoment med topp-slutet hästkrafter. 440 Mopar kan vara tuffare än andra stora block motorer att exakt ställa in på grund av ett gemensamt drag för vissa modeller--440 sex-Pack. Sex-Pack avser sex en-fat förgasare som matas upp till 1.350 CFM in i motorn. Tuning varje individuella förgasare till funktion i synk kan vara svårt och kräver tålamod.

Instruktioner

• Ta bort varje tändstift och använda tändstiftet gap för att se till att det finns en lämplig lucka efter varje kontakt. Ersätt varje tändstiftet när du arbetar dig runt motorn. Lossa fästet som håller distributören på plats. Det ligger på insugningsröret. Inte ta bort fästet, bara lossa bulten.

• Bifoga timing lätta sond till tändstiftet tråd nummer ett cylindern (vänster). Fast andra kabeln till batteri inlägget och starta bilen. Kolla tidpunkten genom att titta på strobe ljus timing flash på den harmoniska dämpare. Markeringarna på dämpare ger dig grader av förskott som motorn är igång.

• Rotera distributören om motorn tidpunkten är för långt eller inte tillräckligt avancerad. Fortsätta att använda timing ljuset när du vrider distributören att ringa in den rätt timing just. Även om det varierar efter typ, kräver de allmänna timing specifikationerna 12 grader före övre dödpunkt.

• Vrid mätning jet skruvarna på insidan förgasare medan motorn är igång. Vrida till vänster kan i mer bränsle, vrida till höger begränsar bränsle. Försök hitta den rätta balansen som gör för en ren, jämn tomgång. Tuning mätning jet skruvarna tar prov och misstag till perfekt.

• Ta bort de fyra förgasare på utvändiga hörn av sexpack om de kräver justering. Dessa förgasare har inte justerbar mätning, så Basplattor kommer att ändras för att reglera flödet av luft och bränsle.

• Expandera öppningen på bottenplattan med bärbara borra om de icke-justerbar förgasare kör för rik. Om de är alltför magert, hitta nya Basplattor som har mindre öppningar.

• Justera luft-bränsleblandning med platt huvud skruvmejsel för att vända mätning skruvarna på framsidan av förgasaren. Det finns två skruvar, i motsats till de sexpack som har en per förgasare.

• Vrid varje skruv medurs för att öka bränsleflöde och moturs för att begränsa bränsleflödet. Du kommer att behöva justera en skruv i samband med den andra för att uppnå den rätta balansen eftersom en skruv justera bränsle luftblandningen för den primära fjärilen, den andra för sekundära fjärilen.

• Ställ in idle skruven för ordentlig vila sysslolös. För de flesta 440 uppsättning ups, detta kommer att vara mellan 800 och 1000 RPM.