mynewspapers.net

Hur du filtrerar vin med ost trasa

Hur du filtrerar vin med ost trasa


Sediment kan bilda i flaskor vin. Detta är främst på grund av åldrandet och är särskilt vanligt i äldre röda viner. Du bör alltid filtrera en bra flaska vin innan servering. Filtrera vinet kommer att säkerställa att vinet är klart och göra det mer tilltalande. Använder en cheesecloth för att filtrera vin är en enkel process och bidrar också till att lufta vinet, att föra ut dess nyanser.

Instruktioner

• Placera en bit gasväv över öppnandet av karaff. Använd en bred mun karaff och säkra cheesecloth med ett gummiband. Sträck inte cheesecloth undervisade. Cheesecloth bör sag något i öppningen av karaff. Gummibandet bör vara hårt nog för att cheesecloth inte kommer lös samtidigt hälla vinet under filtrering.

• Häll vinet sakta över cheesecloth. Hälla vinet långsamt gör att vinet inte spiller och luftar vinet. Luftning av vin kan vin andas och tar fram alla nyanser i sin smak.

• Skölj cheesecloth om det blir igensatta med sediment. Några äldre viner kommer att ha en massa sediment som kommer att täppa till cheesecloth och göra det svårt att filter. Skölj cheesecloth under kallt vatten att ta bort sediment. Torka cheesecloth av Linda den i en ren kökshandduk och trycka ner. Placera inte en vatten inloggad cheesecloth över decanter eller det kommer att förstöra smaken av vinet. Ersätta cheesecloth, säkert med en gummisnodd, och fortsätta filtrera vinet.

• Låt vinet andas efter filtrering. Efter att du har filtrerat vinet med hjälp av cheesecloth, låt vin sit i decanter ett par minuter att ytterligare lufta. Luftning är särskilt viktigt för äldre rödvin. Äldre viner behöver extra tid att andas för att åstadkomma bästa näsan (lukt) och palett (smak) vinet har att erbjuda. Häll vinet och Njut med en favorit måltid eller frukt och ost.