mynewspapers.net

Hur du enkelt skapar en stuga stil trädgårdStugstil trädgården är ett mysigt, tätt packade utbud av växter, blommor, buskar och träd. Perfekt för små utrymmen, en liten trädgård kräver lite ansträngning för att få etablerat, men det är lätt att underhålla det när växterna har mognat. På grund av de tätt packade mellan fästpunkterna är ogräs inte så stort problem som med andra typer av trädgårdar.

Instruktioner

• Hitta din strukturella ben. Ge din stuga trädgård en bakgrund att undvika det ser ut som en enda röra och att ge det sammanhang. Med vägar, stängsel, små strukturer eller ens stenmur lägger skelett ramen till din trädgård. Använda träd som ytterligare ett lager till denna bakgrund struktur. Göra använda av evergreens till tidvattnet färgerna över genom årstiderna. Överväga holly, buxbom, cherry laurel och olika barrträd.

• Förbereda din jord, för grunden till din trädgård, god jord är nyckeln. Berika jorden eftersom stuga stil trädgårdar har tätt packat växtförädlingsprodukter. Betsy Fleenor, en trädgårdsmästare i Alabama, berättade "Southern Living" att hon lägger flera organismen komposten varje februari, följt av strimlad pine marktäckning under de varma sommarmånaderna till sin stuga trädgård.

• Besluta om en färgpalett för din trädgård tema. Välj mjuka pasteller av blues, rosa och gula, eller gå djärva och välja djupt primära och sekundära färger. Välj ljusa blå kandidat knappar mot röda rosor med orange Gerber prästkragar att lägga zing.

• Plocka dina blommor och andra växter. Använda olika annueller, perenner, lökar och marken täcker som fungerar i din viss zon. Plocka ut ett urval som inkluderar delphinium, caladium, pioner, violer, zinnior, kosmos, allium, iris, columbine, fingerborgsblomma, prästkragar, rosor och klättrande rosor, kaprifol, liljor, gladiola, lavendel, timjan och rosmarin.

• Placera dina växter enligt höjd längs de strukturella ben av din trädgård. Till exempel lättplacerade delphinium och fingerborgsblomma i bakgrunden, eftersom de är höga. Tilldela en plats för den lång och yvig pion. Layer dem detta sätt lägga textur till din trädgård, att ge ett organiskt utseende i dess växande mönster. Håll din trädgård utseende "ogjort" genom plantering i grupper snarare än mellanrum dem i rader. Använda marken täcker, som krypa Jenny eller Baby tårar, för att linjen bottenlagret, samt hjälper till att hålla tillbaka ogräset.

• Flytta växter runt tills du är nöjd med placeringen. Inte vara rädd att justera tills trädgården ser rätt. Njut av din trädgård och inse att vad det ser ut genom ditt fönster är viktigare än hur det kan se ut från trottoaren.