mynewspapers.net

Hur du dra ifrån en Narcissist

Hur du dra ifrån en Narcissist


Hantera en narcissistisk person kan ofta vara en mardröm, oavsett om du är dating honom, vänner med honom eller helt enkelt arbeta med honom. När en person bedriver narcissistisk beteende, han tenderar att ha en överdriven uppfattning av sin självkänsla och känns som hans behov är viktigare än andra människor. Narcissistiska personer har också ofta en mycket djupt rotad hunger för utanför godkännande. Om du vill att distansera dig från en narcissist, vidta lämpliga åtgärder.

Instruktioner

• Sätta ett namn på frågan. Om du arbetar med en person som regelbundet bedriver egoistisk, fåfäng och själviska beteendemönster, är en av det första steget att distansera dig att placera ett namn på kärnfrågan. Om någon är kör du galen med fullkomlig själviskhet och fåfänga, identifiera det och sluta med att helt skylla dig själv för hur du mår.

• Undvik att låta den narcissistiska beteende komma till dig. Om du vill dra ifrån en egoistisk person, är det första steget att inte låta hennes insatser och attityd bry dig alls djup. Mer narcissistisk beteende stör dig, desto svårare är det för dig att glömma det och komma bort från. Avstå från att slösa bort din energi att få irriterad med personen och i stället inser att situationen är vad det är.

• Set strikt spelregler. Narcissistiska personer kan ofta vara mycket manipulativa i att få vad de vill. Narcissists tenderar att tvinga andra människor att göra saker de inte vill ut av rent själviska behov och intressen. Undvik att vara utnyttjat på detta sätt genom att ange grundregler för dig själv. Röst dessa gränser till narcissisten. Ta kontroll över ditt eget liv och distansera dig från manipulation, skuld och kontroll.

• Tänka på sin egen lycka. En av de fallgropar som många människor upplever är att få in i tråkiga och stressande cykeln för att försöka göra en narcissist lycklig. Om du lägger en narcissist före dina egna behov, kan du hamna lurar dig själv. Komma bort från en narcissist, för en gångs skull att sätta dina egna behov först. Bättre självförtroende du har, desto lättare blir det för dig att bryta sig ur lastrummet som en narcissist har på dig.

• Håll dig borta från konflikt med en narcissist. Om du bara vill få en narcissist av ditt liv, avstå från att orsaka problem med honom. Kom ihåg att slåss med någon som bara är fråga om sig själv är vanligt fruktlösa och endast kommer att orsaka du onödigt lidande. För att göra detta, undvika kommunikation med narcissist om möjligt, särskilt om det på något sätt kan tolkas som brandbomber.