mynewspapers.net

Hur du dra åt skivbromsar på Push cykel

Hur du dra åt skivbromsar på Push cykel


Skivbromsar är en av många bromssystem på push cyklar. Effektiv även i våta och leriga förhållanden, skivbroms system är oftast med på mountainbikes. "Skivan" är faktiskt en rotor, fäst på sidan av hjulet. En uppsättning kuddar inrymt inuti ett bromsok ansvarar för gripande rotorn under bromsning. Som kuddar bär, blir det nödvändigt att dra hårdare på broms hävarm. Skärpning en skivbroms innebär justera pad clearance att kompensera för pad slitage.

Instruktioner

• Observera pad justerskruv eller knopp på båda sidor av skivan bromsok. Vissa modeller använder en skruv för att justera pad klarering. Dessa modeller kräver antingen en 3 eller 5 mm insexnyckel för att justera. Andra modeller använder en knopp. Dessa modeller är anpassade för hand.

• Infoga en 0,3 mm avkännarmätinstrumentet gapet mellan rotorn och pad längst från insidan av cykeln. Det finns pad på vardera sidan av rotorn. En ligger längre från sidan av cykeln än den andra.

• Rotera justerskruv eller ratten medurs för att flytta den yttre pad närmare till rotorn. Under tiden flytta avkännarmätinstrument in och ut ur klyftan tills vissa drag är klädde med filt. Dra skapas när plattan och rotor rör sidorna av avkännarmätinstrumentet.

• Infoga avkännarmätinstrumentet 0.3mm i klyftan mellan rotorn och pad närmast insidan av cykeln.

• Slå justerskruv eller ratt på sidan av bromsok inför cykel medurs för att flytta inre plattan närmare till rotorn. Justera tills dra känns mot sidorna av avkännarmätinstrumentet som avkännarmätinstrumentet flyttas in och ut.