mynewspapers.net

Hur du dra åt lösa glas

Hur du dra åt lösa glas


Det finns inget värre än ett par glasögon som sitter för löst. Lösa glas kan falla ned på ditt ansikte och ramla och bryta om du gör för snabb för en rörelse. För de flesta glas reparationer krävs ett kostsamt besök till optiker. Lyckligtvis, fastställande lös glasögon är en av de få typerna av reparationer som kan göras billigt och enkelt hemma.

Instruktioner

• Skaffa en monokel reparationssats. Om du bär glasögon, kanske du redan har en hemma. Annars kan du köpa dem för några dollar på de flesta apotek.

• Dra åt skruvarna på varje sida av ramen. Reparationssatsen glasögon kommer med en liten skruvmejsel uttryckligen för att arbeta med de små skruvarna som håller benen på framsidan av glasen.

• Prova på dina glasögon och se om ramarna tillräckligt har skärpts. Om glasen snabbt glida tillbaka till att vara lös igen, kommer att du behöva byta ut skruvarna. Ta bort skruvarna från varje sida och ersätta dem med skruvar från glasögon reparationssatsen. Dra åt de nya skruvarna och prova dina glasögon på.

• Prova att använda små Gummiringar om att lossa kvarstår. Lossa som kvarstår efter att byta skruvarna är ett tecken på att gångjärnen på dina glasögon kan ha utsträckt. De flesta glasögon reparationskit kommer med mycket små gummiringarna som kan användas för att hålla sträckta gångjärn på plats.