mynewspapers.net

Hur du dra åt litet Block Chevy vippan beväpnar

Hur du dra åt litet Block Chevy vippan beväpnar


Vippan beväpnar på litet block Chevrolet motor justeras mer"" än åtdragna. Litet block Chevy motorer har en noll-lash hydrauliska lyftare. Lyftare rider på kamaxeln. Som kamaxeln roterar lyftare stiger och skjuter stötstänger mot vippan beväpnar. Vippan beväpnar pivots och pressar ner på ventilen och öppnar den. Ventilfjäder skjuter tillbaka mot den rocker arm, så du har stötstänger i ena änden och ventil och våren på den andra, båda driver upp på rocker arm. Vippan beväpnar är kopplad till rocker stud med en pivot boll och en mutter, som innehar rocker arm på stuteriet. Om ventilen och stötstänger inte fanns, skulle rocker arm bara gled ner stud. När vippan beväpnar muttern dras åt (justerat), orsakar en kolv i lyftare att vara deprimerad i lyften kroppen. Kolven kan sedan flytta upp eller ned till kompensera för ventil tåg slitage.

Instruktioner

• Starta motorn och låt det varma upp några minuter, sedan stänga av.

• Ta bort en ventilkåpan. Det spelar ingen roll vilken sida du ta bort.

• Installera olja avvisare på stötstänger slutet av vippan beväpnar. Placera shop trasor längs den nedre kanten av topplocket, precis ovanför avgasgrenrör.

• Starta motorn. Från och med den första vipparm på topplocket, långsamt lossa muttern vipparm med ratchet och uttaget tills du hör ett "klickande" ljud sedan långsamt dra åt muttern tills det att klicka på stoppen. Fortsätta att långsamt dra åt muttern en ytterligare 3/4-varv. Flytta till nästa vipparm, upprepa för alla rocker armar. Ta bort den olja avvisare. Ersätta ventilkåpan.

• Flytta till andra sidan av motorn och upprepa steg 2, 3 och 4.