mynewspapers.net

Hur du donerar medicinska tidskrifter

Hur du donerar medicinska tidskrifter


Medicinska tidskrifter är utmärkta källor för den mest aktuella informationen, men chansen att du kanske vill bli av med dem för att spara utrymme. Flera välgörenhetsorganisationer accepterar donationer av nuvarande (inom de senaste tio åren) medicinska tidskrifter, som gör många akademiska bibliotek med medicinska specialiteter. Om du bor i USA, kanske du kunna göra anspråk på en sådan välgörenhet donation på dina skattedeklarationer. Kontrollera med din skattemyndigheten angående denna möjlighet om du bor i andra länder.

Instruktioner

• Skriv en omfattande lista över journalerna som du kommer att donera. Skriva de tidskriftens namn och datum, volymer och fråga nummer. Observera några nummer som saknas, samt några särskilda problem. Gör en kopia av denna lista att ha till hands för någon skatt dokumentation fyller du senare.

• Välj en välgörenhet som du vill donera. Titta på American Academy of ÖNH---huvud och hals kirurgi Foundation riktlinjer eller University at Buffalo Health Sciences biblioteksinformation Donation sida för listor med välgörenhetsorganisationer som accepterar Läkartidningen donationer (se resurser). Överväga att donera hela volymer av medicinska tidskrifter publicerade inom de senaste tre åren till läkare som tjänstgör i Irak genom att kontakta Dr David Gifford ([email protected]). Kontrollera din donation följer din välgörenhet specifikationer.

• Kontakta välgörenhet som du donerar för att informera dem om din donation. Bekräfta deras adress och kontrollera att se om någon viktig information (som deras gatuadress) har ändrats. Fråga om du kan få ett kvitto för din donation.

• Kontrollera med akademiska bibliotek i ditt område som är anslutna med medicinska skolor. Donera till sina samlingar direkt, eller de kan också acceptera din donation för att säljas till fundraising bokförsäljningen för deras institutioner. Be att få tala med någon om donera material till sin samling om du är osäker på vem du ska tala.

• Box journalerna ordentligt, tillsammans med listan över vad som ingår. Använd flera boxar vid behov. Förstärka rutorna med förpackningstejpen, som flera journaler tillsammans kan vara ganska tung.

• Fråga om boka kurs Porto om utskick från USA kontrollera om liknande minskar Brevportot är tillgängliga om utskick från andra länder. Donera till lokala institutioner i person, eller de kan skicka någon till ditt hus att plocka journalerna upp om samlingen är mycket stor.