mynewspapers.net

Hur du donerar en storbilds-TV

Hur du donerar en storbilds-TV


Om du köpt en ny TV och behovet av att bli av med din gamla storbilds-TV, kan du donera den till en lokal välgörenhetsorganisation. Så länge du donera din storbilds-TV till en välgörenhetsorganisation som anges med IRS, kommer att din donation vara avdragsgilla. Donationsbeloppet baseras på marknadsvärdet av TV, vilket inte är det pris du betalat för den. IRS definierar det som en köpare vill betala för din storbilds-TV på den öppna marknaden.

Instruktioner

• Kontrollera din storbilds-TV att se till att det är i rätt skick. Vanligtvis acceptera välgörenhetsorganisationer bara donerade artiklar som är i bra, arbetar skick.

• Använd den IRS webbplatsen (se resurser) för att kontrollera att den plats där du vill göra din donation är berättigade till avdragsgilla donationer. Om du inte har en välgörenhetsorganisation plockade ännu, kan du använda platsen för att söka efter välgörenhetsorganisationer efter namn, stad eller stat.

• Kontakta den välgörenhet som du har valt per telefon eller online se till att de accepterar storbilds TV. Till exempel den katolska välgörenhetsorganisationer Fort Wayne accepterar storbilds TV, men Nova tjänster i Spokane accepterar inte storbilds TV donationer.

• Bestämma marknadsvärdet av din storbilds-TV genom att kontrollera priserna på liknande objekt i din lokaltidning radannonser, varvet försäljning och craigslist online Radannonser. Om du slutar med varierande priser, bara lägga till alla priser tillsammans och dividera med det totala antalet priser att få genomsnittet.

• Ta din storbilds-TV till donation, som ligger om inte välgörenhet har en pickup service. Om det finns en pickup service, ställa in tid för att få din storbilds-TV plockade upp. När du ger din TV till välgörenhet, vara säker på att få en donation inleverans för när du lämnar in din skatt.