mynewspapers.net

Hur du döljer gips sprickor med färg

Hur du döljer gips sprickor med färg


Gips väggarna i äldre hus kan komma att knäcka för ett antal skäl. En anledning är de naturliga lösa processerna av hus och en annan är fukt och fukt. Mindre sprickor i putsen kan röras med färg, men det är viktigt att använda strukturfärg för reparation jobbet. Sprickor som är allvarligare kräver mer tid och uppmärksamhet. De bör vara fylld med en gemensam förening och tejpad före målas upp.

Instruktioner

Mindre sprickor

• Knock off de lösa bitarna av gips runt sprickan med en spackel. Inte vara alltför aggressiv med spackel. Målet är att helt enkelt slå av de lösa bitarna av gips. Du vill inte göra spricka värre.

• Sand området kring sprickan med medium-slippapper. Kanterna på sprickan kan vara grov och ojämn. Fjäder kanterna med sandpapper tills området runt sprickan känns smidig i handen.

• Måla den spricka och det omgivande området med strukturfärg. Strukturfärg är tjockare än vanlig interiör färg. Den finns i latex eller alkyd formuleringar. Strukturfärg används ofta på kala gips för att dölja sömmarna och används för att dölja fläckar och defekter i väggar och tak samt. Strukturfärg kräver inte en primer. Tillämpa färgen med en pensel. Fjäder-kanter runt sprickan med pensel att hjälpa strukturfärg smälta in i omgivningarna. Låt färgen torka. Applicera ett andra lager om det behövs.