mynewspapers.net

Hur du distribuerar ett pressmeddelande

Hur du distribuerar ett pressmeddelande


Om ditt företag har en ny produkt att meddela eller din organisation vill kommentera en händelse i nyheterna, kan lägger ut ett pressmeddelande hjälpa dig att få mediabevakning. Ett pressmeddelande använder statistik, offerter och kortfattad text för att sammanfatta en berättelse. Pressmeddelandet går till medier med företaget eller koncernen kontaktinformation så att uppmuntra reportrar att följa upp historien och sprida ny produkt eller händelse.

Instruktioner

• Förbered ditt pressmeddelande. Den bör innehålla en kortfattad, tydlig Sammanfattning av den historia du vill förmedla. Visa kontaktinformation för ditt företag eller grupp framträdande. Om du har foton eller andra medier som du vill inkludera, kan du göra det; en samling referenser av denna typ kallas en "media kit."

• Sammanställa en media lista eller använda en befintlig. En media-lista är en lista av medier som är relevanta för ditt ämne. Det kan inkludera publikationer som behandlar din specifika bransch eller fältet samt lokala tidningar, nyhetsbrev för professionella föreningar, lokala radiostationer eller grupper i samhället. Media listan bör vara brett nog att täcka mest relevanta publikationer utan att vara så bred att det bara sprider ditt meddelande till ett stort antal ointresserade mottagare.

• Kontrollera din media lista är aktuell. Om du inte har kontaktat en media utlopp på din lista ett tag, ring eller maila och kontrollera kontaktuppgifter du har är fortfarande korrekt.

• Göra en personlig anslutning där så är möjligt. De flesta journalister, redaktörer och andra yrkesverksamma inom media få pressmeddelanden hela tiden. På grund av den höga volymen bort de ofta helt enkelt. Om du kan odla en kontakt, särskilt på en media utlopp redaktion, och förse dem med en kort pitch till varför ditt pressmeddelande är nyhetsvärde, har du en mycket bättre chans att få deras uppmärksamhet.

• Överväga att använda en pressmeddelande distributionstjänst. Det finns ett antal gratis och betald online distributionstjänster, men Vitis PR varnar för att många av dessa tjänster antingen inte få pressmeddelanden för de tilltänkta användarna eller inte ger tillräcklig uppföljning förmåga. En traditionell PR-byrå skulle kunna erbjuda en mer skräddarsydd strategi.

• Använder sociala medier att öka medvetenheten om ditt pressmeddelande. Om du redan har en gemenskap av anhängare eller fans på sajter som Twitter, Facebook eller Google +, kan du posta en länk till ditt pressmeddelande och förhoppningsvis få dem dela den med sina egna nätverk.