mynewspapers.net

Hur du bygger och design en druva arbor arch spaljé

Hur du bygger och design en druva arbor arch spaljé


En druva arbor spaljé ger många fördelar till ditt landskap, om det är en samlingspunkt, ett farstun eller ett vackert sätt att spara utrymme samtidigt odla druvor. När du utformar din grape berså spaljé, är det viktigt att tänka på ditt space, budget och vilken typ av design som du föredrar. Den vanligaste typen av arbor har fyra inlägg ansluten på toppen av flera trådar att stödja frukten. Efter byggnad bersån, kan du måla, bets eller schablon det.

Instruktioner

• Välj en lämplig plats i full sol till installera grape berså spaljé.

• Gräv inlägget hål. Hålen måste vara fördelade jämnt isär, en för varje av fyrana inlägg. Beroende på din design, kan inlägg vara i en fyrkantig, rektangulär eller mer cirkulär form. Hålen måste vara omkring 2 fot djup med en diameter som är något mindre än inlägg.

• Dela upp grus lika mellan de fyra hålen. (Du kan använda sand istället för grus om du väljer.) Detta la konsistens ger mer stabilitet för inlägg.

• För in varje inlägg i ett hål. Om det behövs, Använd en skruva rörelse för att få post in i hålet tills det träffar botten.

• Borra tre hål i varje inlägg inför ca 6 inches ner från toppen. De tre hålen måste vara fördelade jämnt isär. Sätta ett öga i varje hål (för skruvarna) och sedan infoga skruvarna i ögonen.

• Kör tråd genom den första raden i ögonen. Trä tråden genom alla fyra inlägg i den första raden i ögonen. Dra kabeln snäva och vira den runt slutet av sista inlägget tills det är säkert, sedan klippa. Upprepa detta med de andra två ögon. Dessa trådar skapas upp på en spaljé.

• Färga eller måla spaljé om så önskas. Du kan matcha det med din hus färg eller måla den gröna att smälta in i vinrankorna. Du kan också stencilen design på spaljé.

• Plantera vinrankor på botten av spaljé. Du kan plantera två för minimal täckning, med en grapevine mellan stolparna, direkt mitt emot den andra. Fyra vinrankor kan planteras med en på varje inlägg. Använda spaden för att gräva de plantering hål, med djup specifika för grapevine sorten. Återfyllning jorden runt vinrankor och säkert stammen att spaljé bersån med plant band.