mynewspapers.net

Hur du bifogar Virkat kantning i Doilies

Hur du bifogar Virkat kantning i Doilies


Doilies finns i alla storlekar och är runda, ovala, kvadratisk eller rektangulär. Många av dem har ett enkelt utseende, men du kanske föredrar något mer avancerade. Det är lätt att försköna din doilies genom att lägga till virkade kanter. Gör din egen kantband, eller köpa en längd av virkade spetsar. Du kan även prova fästa flera små doilies för att göra en större bit, lämplig att klä ett fönster eller matbord.

Instruktioner

• Trä nålen. Tråden ska matcha färgen på duken som dess vikt och konsistens. Använd inte känslig, fin tråd att fästa kantning till ett TALLRIKSUNDERLÄGG av tunga tyg eller tunga gauge tråd. Knut i slutet av tråden.

• Vägleda nålen genom kanten av duken från baksidan. Välj en diskret plats att börja.

• Sy kantband till duken med hjälp av små, trånga stygn. Raka sömmar, löpande stygn, vispad löpande stygn eller tillbaka stygn är alla lämpliga val, beroende på tyg eller tråd i TALLRIKSUNDERLÄGG vikt.

• Please flera stygn på en diskret plats att säkra kantning tråden när du kommer till slutet av avsnittet. Detta är i grunden en knut att hålla arbetet på plats och hålla den från att reda ut.

• Stäng ändarna av kantning så snyggt som möjligt så att de smälter. Väva nålen och tråden genom de två sidorna av kantning så den plats där de båda parterna möts inte är så märkbart, för en öppen väva kantning. För en tätt vävd lappa, sy två sidor tillsammans på samma sätt du sys kantning på TALLRIKSUNDERLÄGG.