mynewspapers.net

Hur du bifogar patchar i läder

Hur du bifogar patchar i läder


Några väl valda och välplacerade fläckar kan anpassa din läder-wear på ett coolt sätt, men för många kan förstöra effekten helt. Ett stort utbud av patchar finns tillgängliga från biker jacka återförsäljare och online-leverantörer, så det finns en patch med logo, talesätt, skämt eller bilden för att passa de flesta smaker. Dock tänka noga innan du lägger till några fläckar. Oavsett hur du bifogar dem, är chansen att de kommer att lämna någon form av mark på läder om du någonsin ta bort dem. Plus, om du inte kommer att vara glad idrottsliga en Mickey Mouse patch 10 år senare, du potentiellt förstör dyr läder-slitage som annars skulle kunna hålla en livstid.

Instruktioner

• Hitta rätt tråd att sy på din lapp. Bomullstråd kommer ruttna över tiden på grund av tannin i lädret, så välja en polyester eller nylon alternativ. Välja en tråd som är färg eller färg, gränsa av plåstret, som ligger nära eller en tydlig tråd.

• Ta bort fodret från läder plagget om det är flyttbara. Om den inte har Löstagbart foder, ta bort några stygn för att få tillfällig tillgång bakom slemhinnan på den plats där du vill placera till lapp. Om du inte tar bort fodret, kommer att stygnen du gör att sy på plåstret hålla fodret till läder där plåstret är sydd. För att säkerställa att foder kommer att vara i rätt läge efter patchen är sydda på, sträcka läder och foder ut så mycket som möjligt och hålla slemhinnan slät. Kontrollera positionen efter de första par stygn och sprätta upp och börja igen om slemhinnan är på sin plats. Du vill inte fodret att riva eller att vara kuddar obehagligt runt plåstret när du bär plagget.

• Stick lapp där du vill ha den med några dubbelhäftande tejp. Dra tejpen bort efter du har sytt ungefär en tredjedel av plåstret.

• Sy på din lapp med en kraftig nål--en krökt mattan nål är bäst-- och en fingerborg att skydda din tumme. Läder är tjockt och svårt att få en nål genom, så en fingerborg kan du trycka fast på slutet av nålen. Sy en slip stitch genom gränsen av plåstret och tillbaka ner genom lädret strax utanför plåstret, att hålla stygnen nära varandra. Detta är den säkraste metoden och kommer att hålla utsidan av plåstret färg till läder också.

• Start- och slutdatum Visa inte dina stygn på insidan av plagget så att någon tie-offs och avsluta bitar av tråd på utsidan.