mynewspapers.net

Hur du bestrider skulden kravbrev

Hur du bestrider skulden kravbrev


Om en inkassobyrå har kontaktat du om att samla några slags skuld och du vet själv att vara tydlig skuldbeloppet, du är inte dömda att trakasserierna som dessa inkassobyråer kan tvinga på dig. Om du får ett brev med posten från en av dessa organ, kan du göra flera saker för att bestrida detta bolag och skära av deras lagliga rätt att kontakta dig angående som skuld.

Instruktioner

• Kontakta företaget att du påstås ha skuld från. Om du redan har betalat av oavsett skuld du hade, kan du lagligt bönfaller dem att stoppa den inkassobyrå som de hyrt från att kontakta dig. Denna metod fungerar inte alltid eftersom ibland kreditkortsföretag ta tid att process betalningar och annullerar inte samlare tills samtliga betalningar har gått igenom, som kan ta månader.

• Skicka ett brev till samling företaget, formellt bestrider anklagelserna. Om det är första gången du har hört om den skuld, som är vanligt förekommande i sådana situationer, tog att det är första gången som du har fått sådan information och som, enligt Fair Inkasso Practices Act, avsnitt 809(b), detta tomrum du av en tidigare skyldighet att betala skulden med den angivna datum på bokstaven som du emot. Skicka ett brev av detta slag i slutar vanligtvis inkassobyrå att föra frågan vidare.

• Se till att bifoga din nuvarande adress för vidarebefordran på skrivelsen om att se till att inkassobyrå kan kontakta dig om den har några problem. Om samling organ försöker kontakta dig, men kan inte nå dig, gör detta det mer misstänksam och mer benägna att fullfölja frågan fullt ut. Även om det kan vara ett irritationsmoment, räcker är sanningsenlig med en inkassobyrå långt.