mynewspapers.net

Hur du beskär en svarta vinbär buskeSvarta vinbär (Ribes nigrum) är en art av ätbara vinbär frukt som växer från bramblelike buskar och är relaterad till krusbär samt röda och vita vinbär. Enligt Purdue University är de vanligaste svarta vinbär sorter odlas i USA Consort, Crusader och Titania, som är antingen immun eller motståndskraftiga mot white pine blister rost sjukdomar dödliga att arterna och som är mycket smittsam till andra arter. Beskärning består främst av gallring äldre grenar eller käppar och skörda frukt kluster. Svarta vinbär producera deras mest riklig frukt skördar på 2 - och 3-åriga trä, så ständiga förnyelse av buskarna är nyckeln till optimal fruktproduktion.

Instruktioner

• Beskär dina svarta vinbär buskar i senare vintern eller tidigt på våren när växterna är i sin dvala.

• Beskär tillbaka några grenar som låg på, röra eller ens knappt sopa längs marken. Inspektera för grenar som är döda, trasiga, spruckna eller annars krassliga. Sever tillbaka till punkten av friska, intakt trä bara 1/4 tum ovanför en gren sporre eller ner till kronan av växten, om det behövs.

• Deadhead alla blommorna på nyplanterade buskar under det första året efter plantering. Detta kommer att driva anläggningen resurser till genomgripande utveckling resulterar i friskare växter med större skördar i år framåt.

• Skära ner alla men sex till åtta av de mest kraftfulla skott på 1 år gamla buskar. Klipp ner alla men fyra eller fem nya skott och lämna tre till fyra 2-åriga plantor. I det tredje året, ta bort alla käppar spara tre till fyra varje av 1-, 2- och 3-åriga plantor. Ta bort de 4-åriga käppar i det fjärde året och varje år därefter. Som ett mål, hålla åtta friska kraftig bära frukt käppar på varje mogna buske hela tiden.