mynewspapers.net

Hur du avbryter en online debettransaktionen kort?

Hur du avbryter en online debettransaktionen kort?


Bankkort är annorlunda än kreditkort. Ett kreditkort är en form av oprioriterade kredit, vilket innebär pengar du spenderar på ett kreditkort inte finns faktiskt tills du betalar räkningen i slutet av månaden. Men ett betalkort är kopplad direkt till ditt bankkonto, och transaktioner på ditt betalkort kommer direkt ur ditt nuvarande konto. Många institutioner håller med betalkort online är riskabelt, som det är viktigt att meddela din bank omedelbart om du eller någon annan har gjort en online betalkort kostnad du måste annulleras.

Instruktioner

• Försök att lösa problemet med handlaren. Du kommer att behöva återvända produkter du köpt och du bör erbjuda att tillhandahålla en kopia av ditt kvitto (Behåll kvittot för ursprungliga själv). Ring eller e-handlaren direkt och förklara att du vill avbryta din transaktion och få pengarna tillbaka.

• Kontrollera det bankkonto som är ansluten till ditt betalkort. Om handlaren inte höll att ge dig en återbetalning, tas pengar ut från kontot. När laddningen går igenom och är inte längre "väntande", kan du bestrida avgiften.

• Kontakta din bank. Du har nu att bestrida avgiften precis som du skulle för ett kreditkort. Fylla i någon tvist pappersarbete din bank kräver och gör det möjligt att undersöka fallet. Federal Trade Commission rekommenderar också sända en kopia av ditt kvitto och ett brev som beskriver tvisten till din bank.

• Följa upp med din bank om du inte får ett skriftligt svar inom 30 dagar efter din tvist. Banken bör ge dig en gratis kopia av sin undersökning. Vissa företag som Chase kan även prova att påskynda tvisten undersökningen genom att tala till handlaren och du samtidigt i ett konferenssamtal.

• Bekämpa handlaren i domstol om det behövs. Betalkort är tyvärr inte skyddade enligt Fair Credit Reporting Act (FCRA) som kreditkort är. Visa och Mastercard har båda noll ansvar program för betalkort med deras logotyp, men reglerna är strikta och du kan fastna betala vissa eller alla av avgiften. Om du har kvittot och varan köps, rådgöra med en advokat.