mynewspapers.net

Hur du återskapar ett krökt tabell ben

Hur du återskapar ett krökt tabell ben


Reparera en tabell är långt mer ekonomiskt än att byta hela. Som den bärande strukturen på en tabell är benen sannolikt kommer att behöva reparera först. Återuppbygga en krökt tabell ben är ett något mer komplex än att försöka återskapa en raksträcka en. Den viktigaste delen är att se till att du får kurvan exakt rätt så att den matchar de befintliga bordsben. En mall från en av de oskadade bordsben kommer att säkerställa att det ombyggda benet har samma mått som de andra.

Instruktioner

• Ta bort ett av befintliga benen från tabellen. Placera den på ett stort papper och noggrant beskriva formen på benet. Använd ett måttband så att tabellen benet och mallen har exakt samma mått. Klipp ut mallen.

• Överföra konturerna av mallen på en bit av virke. För varje kurva som finns på tabellen benet, markera ett separat avsnitt (en tabell ben med en kurva kommer att göras av två delar som uppfyller i mitten av kurvan). Med hjälp av flera bitar kan du matcha kornen för en starkare ben.

• Klipp ut de olika avsnitten, med en sticksåg. Att lämna några överskott trä runt den yttre delen av kurvan så att den kan klämmas ihop senare. Skär en skåra på varje sida av detta överskott trä att klämmorna kan vila på.

• Gå med i olika delar av benet tillsammans med pluggen rumpa fogar. Borra hål samma avstånd ifrån varandra på avsnitten motstående kanter och infoga dymlingar på ena sidan. Applicera en beläggning av lim på kanterna och tryck dem tillsammans. Klämma avsnitten ihop på längden för att säkerställa en tight passform.

• Skär bort överflödigt trä från yttre kurvan av tabellen benet. Plan på ytan av benet så att det blir helt platt. En noggrann slipning kan göra samma sak för dem utan en hyvel.

• Spåra mallen två gånger på en tunn bit virke (samma som andra timmer används). Skär dem med sticksåg, lämnar cirka halv tum runt kanterna. Limma de nya urtag på endera sidan av tabellen benet och klämma dem på plats.

• Router kantar av bordlägga ben så att omger är enhetliga med tabellen benet kärnan. Slipa hela benet så att det är smidigt och kanterna är lätt rundad.

• Applicera lack eller fläcken så att det nya tabellen benet ser likadan ut som befintliga.