mynewspapers.net

Hur du återskapar en Chevy V8

Hur du återskapar en Chevy V8


Klassisk Chevrolet bilar och motorer, som 307ci i en 1969 Chevelle Malibu, är bra exempel på hur man får mer värde från en befintlig klassisk bil genom att återuppbygga den. Med enkla handverktyg och reservdelar du kan återskapa en Chevy V8 tillbaka till sitt ursprungliga skick. När du återskapar en Chevy V8, kan du placera det tillbaka inne i ursprungliga återställda bilen för att få Mer andrahandsvärde, både monetärt och historiskt.

Instruktioner

• Säker motorblocket till en motor monter. Ta bort vevaxel stabilisatorn från vevaxeln. Ta bort ventilen omslagen, kamkedjan locket och luftintag. Använda en ratchet och uttaget att lossa och ta bort vippan beväpnar. Dra push spön och lyftar ut ur motorn och Ställ dem åt sidan.

• Rotera motorn så att botten är pekade upp. Ta bort oljetråget och bränslepump från motorn. Ta bort de timing redskap från slutet av kamaxeln och hålla det och timing kedja tillsammans. Dra kamaxeln från motorblocket.

• Använd en ratchet och uttag för att lossa och ta bort oljepumpen. Nästa börja ta bort varje kolv genom att lossa kolvstången med caps innehav av kolvstänger till vevaxel. Två bultar håller varje kolv på plats. Ta bort locken och låt kolv bilden ur cylindern. Upprepa processen tills alla åtta kolvar är fria från vevaxeln.

• Lossa och ta bort vevaxel lager. Håll varje cap i ordning så att de ersätts som de togs bort. Dra vevaxeln från motorblocket och sedan rotera motorn så att botten av blocket är pekade nedåt. Ta bort de två huvuden från blocket.

• Organisera alla delar av motorn för rengöring, målning och ominstallation. Motor block och delar bör gå till en engine builder att få cylindrarna finslipat eller ridge-buns, blocket bör vara täckta (varje gå kanten på motorn frästa plan för bättre församling) och ventilfjädrar ersatte. Belägger med metall delar måste vara pärla blästrat (sandblästras) och målade ordentligt innan montering. När delarna är tillbaka och redo, börja församlingen.

• Infoga ny vevaxel lager i vevaxeln försedda med lock och motorblocket. Justera lagren så att fliken på varje uthärda poäng mot baksidan av motorblocket Smörj varje uthärda med 90 vikt olja innan att placera vevaxeln in i motorn och säkra den på plats med den andra hälften av uthärda mössor.

• Plats packningar i vardera änden av vevaxeln. Dessa packningar är halvmånar som träffas med kanten av oljetråget på baksidan av vevaxeln och vid tidpunkten omslaget på framsidan. Säkra en ny eller renoverad oljepump på plats sedan installera oljetråget med en ny packning. Använda Perm-a-tech kryss för att hålla packningen på plats under installationen. Säkra varje fästelement sedan vänds motorn.

• Installera nya kompression ringar runt varje kolv då olja var och en innan skjuta den tillbaka in i cylindern. En kolvring kompressor kommer att pressa varje komprimering ring tätt runt kolven så att det kan glida in i cylindern under installationen. Tillämpa lager fett på kolvstången försedda med lock som håller stavarna till vevaxeln innan åtdragning mössor på plats.

• Säker motor huvuden till block med rätt åtdragning förfarande för korrekt sittplatser. Smörja kamaxeln med försedda med fett och skjut in det i position i motorblocket. Säkra timing redskap och kedja till slutet av kamaxeln och justera redskap med cam axeln redskap.

• Säker kamkedjan omslaget till motorn använder rätt packningar och kryss material för att hålla packningar på plats under installationen. Olja varje nya lyftare med 10W30 olja och infoga dem i lyften hålen. Placera en ventil stav och vippan beväpnar på toppen våren ventilenheten och lash dem (dra åt dem korrekt) så att muttern säkra varje vipparm är vände ¾ av en tur efter ventil staven har varit surrade. Detta tar bort överskott gratis motion av ventilen staven på grund av täthet i rocker arm.

• Ersätta valve covers och luftintag. Motorn är klar för final installationen av tillbehör och förgasare till en 1969 Chevrolet Chevelle och drivs i en färsk 100.000 miles.