mynewspapers.net

Hur du använder zonterapi för att förmå arbetskraft

Hur du använder zonterapi för att förmå arbetskraft


Människor använder ofta zonterapi för att befria kroppen av smärta och stress genom att sätta press på viktiga punkter på händer och fötter. Det är en alternativ medicin som bygger på tron att olika delar av kroppen är i linje med nervändar i fötterna. Med tanke på samma sätt som en massage, kan zonterapi ge välbehövlig lindring från stress eller obehag. Zonterapi kan även användas i induktion av arbetskraft.

Instruktioner

• Tillämpa påtryckningar till centrum av tummen. Växla mellan höger tumme och vänster tumme. Upprätthålla trycket i minst tre minuter innan du byter till andra tummen. Leverera detta tryck att tummen inducerar uteruskontraktioner. Detta stimulerar hypofysen, som frigör oxytocin, det hormon som inducerar arbetskraft.

• Lokalisera tryckpunkter på insidan av anklarna, 2,5-5 cm (1 eller 2 tum) över foten. Söka efter en plats på fotleden som känns öm, genom att sätta press med fingertopparna. Fortsätta att utöva påtryckningar tills du känner en sammandragning. Stoppa tillämpning trycket till ankeln om du känner en kontraktion början. När en sammandragning har avslutat sin cykel, börja applicera trycket igen.

• Placera dig själv i en position som är bekväma. Använda fingrarna för att sätta press på utrymmet om en finger bredd mellan den stora och andra tår. Fortsätta med de mest utsatta punkterna i 15-minutersintervall tills värkarna börjar.

• Tryck på en punkt på välvda foten, framför din fotled. Om platsen är mycket känsliga, tryck på mindre ordentligt tills du känner lättnad. Detta hjälper till att hantera smärta.