mynewspapers.net

Hur du använder yoghurt eller creme fraiche i stället för mayo

Hur du använder yoghurt eller creme fraiche i stället för mayo


Majonnäs är listad som en stjärna ingrediens i många recept. Krämig munkänsla av mayo kan bidra smak och textur till kulinariska läckerheter, men inte alla kan njuta av. För dieters som vill skära fett eller för de som inte konsumerar äggprodukter, är majonnäs tabu. Lyckligtvis kan du enkelt ersätta yoghurt eller gräddfil för majonnäs i de flesta recept. Om du gör en sallad, dopp eller sås, kan du ersätta majonnäs utan att offra smak eller mun-känsla.

Instruktioner

• Ersättning yoghurt för majonnäs i lika proportioner. Om ett recept efterlyser ½ dl majonnäs, använda ½ kopp yoghurt. Låg fetthalt eller fettfri yoghurt alternativ fungerar särskilt bra i traditionellt majonnäs-baserade sallader. Om du kokar yoghurten i ett recept, Lägg till 1 msk majsstärkelse per kopp yoghurt att förhindra yoghurt från separera under uppvärmning.

• Använd en lika stor mängd gräddfil för majonnäs som anges i ett recept. Till exempel, om en sallad kräver 1 kopp majonnäs, använda 1 kopp gräddfil. Wisk gräddfil att mjuka upp det och återskapa samma konsekvens som majonnäs innan du använder. Gräddfil fungerar särskilt bra i dipp och såser och kan värmas.

• Blanda en kombination av lika delar gräddfil och yoghurt att ersätta majonnäs. Denna blandning kommer att ge en syrlig smak och krämig konsistens till sallader, såser och dipp.