mynewspapers.net

Hur du använder Wonton remsor

Hur du använder Wonton remsor


Om du har någonsin haft kinesiska avhämtning, du förmodligen bekant med wonton remsor. Detta är remsor av wonton omslag som är stekt eller bakad tills krispigt. En kinesisk återgivning av mexikanska tortillachips, wonton remsor kan göra ett bra mellanmål på egen hand. Dock dessa remsor kan också lägga till en krispigt konsistens och subtila savoriness många soppor, sallader och även desserter. Försök att införliva detta mellanmål för att lägga till lite av pizazz till en mängd olika asiatiskt inspirerade rätter.

Instruktioner

• Köp förfriterade eller stekta wonton remsor från en kinesisk ta ut restaurang. Wonton remsorna säljs ofta som en sida skålen. Köpa förfriterade eller bakade wonton remsor på en specialitet butik om du inte kan få dem på en ta ut restaurang. Enligt Melissas.com, kan du göra dina egna remsor av bakning wonton omslag. Till att börja klippa wrappers i 1/4-tums stålband. Spraya båda sidor av remsor med matlagning spray. Släng med salt och peppar. Du kan också experimentera med andra örter och kryddor som vitlök pulver eller röd paprika flingor. Placera remsor 1 till 2 centimeter ifrån varandra på en ungreased bakplåt. Grädda i 475F i sex minuter eller tills remsorna är gyllene brun och krispig.

• Strö wonton remsor ovanpå en mängd klassiska kinesiska soppor, såsom ägg droppe soppa eller varm och syrlig soppa. Du kan också prova wonton remsor med icke-kinesiska soppor eller med chili. Wonton remsorna kommer att lägga en bit av savoriness och ger ett krispigt konsistens. För att förhindra wonton remsor från att bli blöt; lägga till dem i din soppa från en separat skål, som du äter.

• Kasta wonton remsor över kinesiska Kycklingsallad. Gör salladen genom att kombinera romansallad, krossade tomater, bakad eller pocherad Kycklingstrimlor och mandarin apelsiner. Klä salladen med en blandning av 1 msk sesamolja, 2 tsk soja, 1 tsk citron juice och färsk svartpeppar. Klä sallad innan du lägger till wonton remsor för att hålla remsorna krispigt. Du kan också lägga till koriander eller groddar som garnering.

• Lägga till wonton remsor till en dessert skål för en oväntad twist. Savoriness av dessa remsor att jämna ut söta desserter som berry kompott, thailändska mango klibbigt ris eller glassar glass. Krispighet lägger också till en unik textur för att jämna desserter. Ändra smak av wonton remsor från salta söt. Duggregn wonton remsor med lönnsirap eller honung, lägga till ett stänk av kanel och florsocker ovanpå för att sockra dem. Eller, för en asiatisk twist, strö remsorna med rostade sesamfrön. Njut av dessa sötad remsor på egen hand eller med en klick vaniljglass.