mynewspapers.net

Hur du använder visuella stöd för barn med Autism

Hur du använder visuella stöd för barn med Autism


Barn med autism upplever kommunikationssvårigheter och kan inte svarar bra på verbala kommandon eller rutinmässiga förändringar. Dessa barn trivs under strukturerade rutiner och kommunikation genom visuella stöder. För autistiska barn har ofta starka visuella färdigheter, stöder visual hjälp dem interagera med andra, uttrycka sina känslor och förstå deras dagliga schema. Om du är förälder till ett autistiskt barn, kan du lära dig att använda visual steg för att förbättra kommunikationen med ditt barn.

Instruktioner

• Skapa visuella stöder att spegla barnets rutin. Använda en kombination av fotografier och bild symboler. Välja fotografier för människor, specifika objekt och någon abstrakt föremål eller aktiviteter i ditt barns rutin. Göra bilden symboler för de allmänna aktiviteter. Rita dina egna symboler, använda clipart eller ladda ner färdiga bild symboler från visuellt stöd webbplatser.

• Montera visuella stöd på affisch ombord och laminat dem med tydlig kontakt papper för hållbarhet. Märk varje bild kort med ett ord att beskriva verksamheten. Visuella stöder i allmänhet också bilder för följande verksamheter: äter, potta, skolan, mellanmål, leksaker, borsta tänder, bad eller säng.

• Visa ditt barn bild symbolen eller fotografi före varje aktivitet. Göra tillräckligt kort att reflektera varje del av hans rutin. Uppmuntra honom att använda korten för att låta dig veta när han vill något.

• Märka mat och häng bild symboler för val av mat på kylskåpsdörren. Livsmedelsmärkningen och bild symboler hjälpa ditt barn att identifiera och välja livsmedel. Vissa barn med autism är picky ätare. Bild kan hjälpa dig att få ditt barn att äta. Placera bilden symboler för en måltid meny på kylskåpsdörren och be ditt barn att välja kort för de livsmedel som hon föredrar att äta.

• Utveckla en aktivitet kalender med bild symboler. Förklara den dagliga rutinen för ditt barn i början av dagen för att hjälpa honom att förstå sitt schema. Ditt barn kommer att vilja veta vilka dagar som är skoldagar och som är hemma dagar eftersom varje verksamhet kräver en annan rutin. Kalendrar hjälpa också införa en förändring i rutin som ett läkarbesök, en barnvakt eller familj resa. Sätta bild symboler i kalendern som beskriver de viktigaste aktiviteterna under dagen. När en rutinmässig ändras, har ditt barn placera den nya aktivitet symbolen på sin kalender så att han känner kontroll över sitt schema.

• Göra en bärbar schema för ditt barn att bära med henne om hon har många aktiviteter utanför huset. Placera bilden symboler som beskriver hennes dagliga rutin i en tre-ring pärm eller foto album. Det bärbara schemat hjälper henne att känna sig bekväm när hon flyttar till olika platser i hela sin dag eftersom schemat ger konsekvens.

• Hänga en val styrelse att ge ditt barn en chans att välja aktiviteter. En val styrelse är en samling av bild symboler som tillåter ditt barn att välja aktiviteter som ingår i sitt schema. Placera styrelsens val på en plats och låt ditt barn vet att han kan välja en avbilda kort att inleda en verksamhet.

• Utforma en "stopp" låda och "nej"-symbolen. En "stop" låda tillåter ditt barn att kommunicera när hon vill stoppa en aktivitet. Använd en skokartong, korg eller kuvert för ett "stop". När dina barn däck av en verksamhet, hon placerar bilden symbolen som representerar aktiviteten i rutan. Hon kan också använda symbolen "nej". Du får också ett "nej" symbol som ska användas när ett objekt, aktivitet eller mat är inte tillgänglig.