mynewspapers.net

Hur du använder virtuella DJ CDG programvara

Hur du använder virtuella DJ CDG programvara


Virtual DJ är en populär datorbaserad DJ program. Det simulerar ett par skivspelare och har egna effekter och beat-matchning funktioner. En sådan funktion är möjligheten att ladda och spela CDG filer från karaoke skivor, visas texten i ett flytande fönster eller på en extern bildskärm.

Instruktioner

• Ladda ned och installera programmet Audiograbber. Starta programvaran när installationen är klar. Öppna menyn "Inställningar" och klicka på "Allmänna inställningar". Använd "Bläddra"-knappen i det övre högra hörnet för att välja en katalog för att lagra dina filer.

• Sätt in karaoke och klicka på knappen "CDDB" med ikonen pingvin att hämta spåret namnen från Internet. Om du inte har en Internet-anslutning, kan du klicka på varje spårnamn i huvudfönstret och manuellt skriva dem i. Markera kryssrutorna bredvid de önskade spår. Klicka på "CD" droppa-ned menyn och sedan "ta CDG spår (Karaoke)." I popup-alternativ, välj "Grab .cdg + komprimerad fil."

• Vänta på förloppsindikatorn att avsluta och återgå till huvudfönstret. Använd Windows Explorer för att navigera till den lagringsmapp du valt i inställningarna för Audiograbber. Det bör finnas ett par filer för varje låt du kopierat, alla med filnamnstillägget olika tre bokstäver. Till exempel, "Happy Birthday.mp3" och "Happy Birthday.cdg" utan anföres. Se till att filnamnen är absolut identiska, förutom de tillägg.

• Installera och starta Virtual DJ. Välj både .mp3- och .cdg för en viss låt, och dra dem till antingen av skivspelare inom Virtual DJ. Klicka på knappen "Spela" på skivtallriken och låten börjar. Videofönstret ska visas automatiskt.