mynewspapers.net

Hur du använder VirtualBox att lösa Dual Boot

Hur du använder VirtualBox att lösa Dual Boot


En av de mest frustrerande aspekterna av att använda det andra installerade operativsystemet på en dual boot dator är behovet att starta om hela maskinen för att använda den. VirtualBox är ett gratis datorprogram virtualisering från Oracle som löser detta problem genom att du kan köra båda operativsystemen på samma gång. Du kan använda den för att köra Linux eller en annan version av Windows på datorn utan att starta om hela datorn.

Instruktioner

• Hämta och installera VirtualBox.

• Starta VirtualBox från "Start"-menyn. Skapa en ny gästoperativsystem (OS) genom att klicka på den blå knappen "Ny" i fönstret VirtualBox. Klicka på "Fortsätt".

• Ge dina nya gäst OS ett namn. VirtualBox kommer att försöka gissa vilken typ av operativsystem du installerar från namnet du anger – till exempel Windows eller Linux. Välj vilken rätt OS i popup-listan om de föreslagna OS är felaktig. Klicka på "Fortsätt".

• Kontrollera mängden minne som ska fördelas till den virtuella datorn. Standard bör räcka. Klicka på "Fortsätt". Klicka på "Fortsätt" på sidan "virtuell hårddisk". Fönstret "Skapa ny virtuell Disk" öppnas. Gå igenom processen för att ge skivan ett namn och ändra dess storlek. VirtualBox använder ett dynamiskt storlek diskfil som effektivt styr den verklig driva utrymme tas upp av den virtuella disken på din värddator. Inte vara rädd att ställa sin storlek så stort som det rimligen kan behöva. Du kommer inte att kunna göra den större senare.

• Kontrollera inställningarna i slutet av virtuell maskin skapandeprocessen. Klicka på "Klar".

• Klicka på den nya gästen OS och tryck på den gröna "Start" knappen i fönstret VirtualBox.

• Välj källan för den nya gäst arbetsdrift systemet installationen median. Standard kommer att vara värddatorns optiska enhet. Du kan enkelt infoga din installationsskiva för Windows eller Linux i värddatorns optiska enheten och tryck på "Fortsätt". Installationen kommer att fortsätta som om du installerar en OS på en fysisk dator.

• Växla gäst OS från windowed till helskärmsläge genom att trycka på rätt "Kontroll" och "F" på samma gång. Du kan använda gästen arbetsdrift systemet normalt i helskärmsläge.