mynewspapers.net

Hur du använder ventolin med en spacer

Hur du använder ventolin med en spacer


Ventolin, en brochodilator, arbetar för att snabbt öppna luftvägarna vid sammandragning. Ventolin inhalatorer kan användas genom att infoga i munnen, och att trycka på toppen av inhalatorn och andas in djupt på samma gång. För små barn eller de som har svårt att ta djupa andetag, kan en spacer hjälpa dem att andas i sin full dos av Ventolin lättare.

Instruktioner

• Skaka inhalatorn och sätt in munstycket i öppningen på avståndsbilden. Tryck och vicka den mun bit tills det är ordentligt på plats. Detta skapar ett sigill för att förhindra Ventolin dimman från att fly.

• Tryck på inhalatorn en gång och sätt in slutet av avståndsbilden i munnen och ta ett djupt andetag. Håll andan så länge som möjligt, helst 10 sekunder. Ta en annan djupt andetag. Förvara avståndsbilden i 30 sekunder. Detta kommer att bidra till du har inandas alla Ventolin dimman. Om din spacer har ett öppet slut liknar en ansiktsmask, placera avståndsbilden mot ansiktet och tryck sedan på inhalatorn, ta inte bort avståndsbilden förrän 30 sekunder har gått. Upprepa en gång till om din läkare har ordinerat två puffar av Ventolin.

• Ta bort Ventolin inhalator och rengör avståndsbilden minst en gång per vecka med soapy diskmaskinen. Tillåta spacer till helt torra innan du använder.