mynewspapers.net

Hur du använder vekar att vattenväxter

Hur du använder vekar att vattenväxter


Vatten vekar är bomull eller flätad nylontrådar som ser mycket som skosnören. Ena änden av veken går i marken, och den andra änden går in i en behållare med vatten. Växterna dra vatten från behållaren och i marken som de behöver det genom en metod som kallas kapillärkraft, så att dina växter inte overwatered eller underwatered. Många trädgårdsmästare använda dem på heltid, medan andra använder dem bara samtidigt på semester eller bort från sin trädgård eller krukväxter.

Instruktioner

• Placera en ren behållare fylld med vatten bredvid din anläggning. Om ditt vatten har en hög kemikalie eller klorhalt, låt den container sit över natten så att några av kemikalierna att försvinna. Detta förhindrar kemisk brännskada på din växtens rötter. Du kan använda en behållare med vatten att leverera flera växter eller en mindre behållare per planta. Detta beror på placeringen av dina krukor och tillgängligt rum i ditt hem.

• Mäter en längd av veken tillräckligt länge för att nå botten av vattenbehållaren och halvvägs in i smutsa av potten. Njut av din vekar i vatten för att få dem att börja fuktspridande rätt bort. Användaren en penna eller chopstick för att göra ett hål för din veke. Gör detta noggrant för att undvika skador på din växtens rotsystem.

• Placera ena änden av veken i premade hålet och klappa marken för att se till att det begravas väl och god kontakt med omge smutsar. Sätt den andra änden av veken i behållaren med vatten.

• Titta på växterna och vattning behållare under de närmaste dagarna att få en känsla för hur mycket dina växter dricker under en dag. Kolla marken för att se till att det är fuktigt och att växterna fuktspridande vattnet in i krukor. Om de inte, kontrollera att veken är väl planterade i marken, eller ersätta den.

• Rengöra och fylla på ditt vattenbehållare ofta för att undvika skadedjur och alger. När det blir dags att befrukta dina växter, helt enkelt späd din gödselmedel i vattnet och växterna kommer att veken det in i deras jord.