mynewspapers.net

Hur du använder trä som mall för keramik

Hur du använder trä som mall för keramik


Om du inte vet hur man använder en keramik hjul, kan du använda trä mallar skapa stora keramiska arbeten. Med grundläggande träbearbetning färdigheter kan du skapa anpassade mallar för skålar, brickor och otaliga andra dekorativa föremål. För att göra en ovala skål, exempelvis kan en mall göras genom att skära formen av plywood, och bygga det i lager skapa djup av objektet. Olika objekt som kan göras på så sätt begränsas endast av din fantasi, som keramiskt material (lera) kommer att överensstämma med valfri form.

Instruktioner

• Rita din design för oval skål, till exempel på en bit papper. Inkludera dimensionerna för skålen, inklusive bredd, längd och höjd. Skär en fyrkantig bit plywood ca tre inches större än skålen på alla sidor. Klipp ut så många fler bitar som du behöver för att slutföra mallen. En skål som är tre inches djupt kommer att kräva minst sex stycken av plywood. Skär dem alla till samma storlek.

• Rita konturerna av toppen av skålen på det första arket. Använda borren för att göra ett hål så att du kan infoga pussel att skära ut den ovala formen. Använda trä klämmor att hålla bladet på plats som du skär. Detta kommer att bli den största öppning du kommer att skära som skålen blir successivt mindre mot botten.

• Placera den klippa bit plywood flush ovanpå nästa samma storlek, Tom pjäs av plywood. Spåra avsnittet utskurna på pjäsen nedan. Ta bort överdel och mäta inåt från spårade dispositionen till skapa en något mindre. Små steg ungefär en halv tum för tum kommer att skapa en gradvis slutta mot botten av skålen. De exakta måtten beror på din speciella design.

• Klämma och skär nästa pjäs med ett mindre hål och Fortsätt tills alla sex bitar skärs, varje öppning är mindre än den tidigare. Stapla dem tillsammans med de minsta öppningen på undersidan. Ytterkanterna bör spola. Undersöka steg-liknande kanterna som bildar ytterväggarna Bowl för att se till att de är formade korrekt enligt designen.

• Fäst plywood bitar tillsammans med trälim och skruvar. Anslut varje lager med lim, klämma fast täcker tillsammans och använda skruvar att permanent skydda dem på plats. Fortsätt med detta tills alla sex delarna är anslutna.

• Säkra monterade blocket med klämmor och slipa ner kanterna på insidan med en vinkelslip. Mala tills stegen mellan lager har varit marken ner, att skapa en smidig vinklade mur runt insidan. Fyll alla skölpar med wood filler och Använd sandpapper för att göra ytan så smidigt som möjligt. Rensa bort av trä med en fuktig trasa.

• Sträck duken runt formen skål och förankra det ordentligt med häftpistol på toppen och på botten av plywood. Häfta ej i slipad yta eftersom det kommer att visa i leran. Göra yttre nedskärningar i duken att förhindra veck som du sträcka runt mallen. Använd massor av staples se till att arbetsytan är fast ordentligt som det sista steget.

• Fyll denna form med en platta av lera för att skapa skålen. Återanvända mögel på obestämd tid för att skapa fler skålar med den här trä mallen.