mynewspapers.net

Hur du använder torkad frukt för dekorationer

Hur du använder torkad frukt för dekorationer


Torka frukt är en gammal metod som använts i århundraden. Torkad frukt gör också ett fantastiskt mellanmål med utmärkta näringsämnen. Men för att använda frukt för dekorationer måste det genomgå en särskild process. För att producera torkad frukt, tas vattnet bort från det med cirkulerande luft runt den. Du kan använda enkla metoder för att torka frukt.

Instruktioner

• Välja vilken frukt du vill börja torkningen med. Apelsiner, citroner, limefrukter, aprikoser, bananer, avokado, plommon, körsbär, jordgubbar, ananas, päron, persikor och blåbär är perfekta att använda för torkad frukt. Alla frukter bör tvättas, urkärnade och skivade, innan de placeras i samma lager på en stor bricka.

• Du kan förbehandla varje bit av frukt i en −2 syra som fruktjuice, citronsaft eller honung och vatten i cirka 10 minuter, så frukten inte kommer svartmåla som det börjar torka. Lite frukt kan vara indränkta med svaveldioxid att förhindra mörkfärgning. Denna process också bevarar näringsinnehållet inom frukt och kommer att förlänga hållbarhetstiden för frukten.

• Om du föredrar sol torkning din frukt, du behöver tre till fyra dagar i varmt och fuktigt väder för torkning. Förbered din frukt genom att fastställa frukten på smörpapper, att se till att varje skiva inte röra den andra. Ugn torkning är en enklare metod, men behåller inte näringsämnen i frukten.

• Till ugnen torr, upprätthålla en Ugnstemperatur under 93.3 grader C, sedan lämna ugnsluckan öppen och tillåter luft att cirkulera under torkningen. För elektriska uttorkning av frukt, kan du använda ett livsmedel dehydrator, som är energieffektiv och upprätthåller näringsämnen i frukten. Elektriska dehydrator bör fastställas mellan 48.9 och 60 grader Celsius.

• Behöver du aktivera frukt ofta under uttorkning för tillräcklig luftcirkulation. Vet du frukten är gjort när det har en seg känsla och det finns inga fickor av fukt. Om du ser någon form av vätan, ännu det inte torra. För att lagra din frukt, i lufttäta burkar eller plastbehållare och placera behållare i en sval, torr plats.

• Frukt är naturligt vacker och med olika färger och former ger alltid en attraktiv miljö för ett matsalsbord. Frukt kan du Garnera och dekorera din dukning på bordet och i köket. Lägg till citron eller lime kilar till en tallrik med kött fisk och skaldjur eller lägga torkade körsbär att gå med en skål glass.

• Placera en torkade bitar av körsbär med ditt blomsterarrangemang till göra en ätligt plats inställning eller lägga lite torkad frukt i centrum av en ätbar blomma och placera blad färsk mynta. Att göra sockrade frukt dekorationer, borste äggvitor på frukt och strö ett tunt lager av socker över frukten, vrida tills all frukt är täckt med socker. Socker frukt garnering gör en elegant utseende för en bröllopsfest tabell eller middag.