mynewspapers.net

Hur du använder Topcon GPS utrustning programvara

Hur du använder Topcon GPS utrustning programvara


Topcon tillverkar ett sortiment av extremt noggranna GPS-enheter används i lantmäteri och konstruktion. Dessa GPS enheter utnyttja Topcon ArcPad programvaran, med tillägget fältet verktyg. Denna programvara installeras på en GPS-enhet till gränssnittet med global positioning sensorer och satelliter. Topcon GPS-enheter köps vanligtvis endast av företag. Från och med februari 2011, dessa enheter varierar i pris från flera tusen dollar till över 20 000 dollar. Priserna varierar beroende på ålder och komplexiteten i GPS.

Instruktioner

• Installera programvaran på din handhållna GPS-enhet. Sätt in CD i datorn och följ installationsanvisningarna. Anslut din Topcon GPS-enhet med en USB-kabel och dra och släppa programvaran till ikonen för enheten.

• Ta bort GPS-enheten från datorn och slå på det genom att trycka på strömbrytaren.

• Ändra konfigurationen av GPS, om så önskas. Ta tag med pennan och tryck på "Menu"-knappen. Klicka på "Konfiguration" och välj ett av alternativen i listan, till exempel RTK eller nätverk. Tryck på knappen "OK".

• Knacka på-menyn och klicka på "GPS-Status". Läs i diagram för att avgöra din position. För en mer detaljerad rapport, klicka på "Lista". Klicka på fliken "Inställningar" högst upp på skärmen för att ändra inställningar för GPS. För att återgå till startskärmen, klicka på "Stäng"-fliken.

• Öppna menyn och välj "Bildinsamling". Hålla GPS-enheten så att kameran ansikten elementet du vill fotografera. Flytta bilden "Light Mode" för att göra bilden ljusare, om så önskas. Tryck på ikonen för en kamera för att ta fotot. Klicka på "Stäng" fliken för att återgå till startskärmen.

• Ta ett fotografi med "Bildinsamling". Knacka på undersidan av fotografiet öppna verktygslådan mätningar. Programmet avgör automatiskt höjden eller bredden av objektet.