mynewspapers.net

Hur du använder stjärnanisStjärnanis är en smaksatt med lakrits, stjärnformade frukt som odlas i Kina, Vietnam och Japan som är plockade före mognad, sedan torkas som en krydda. Smaken har en något bitter kvalitet och är mer potent än den vanliga anisfrön oftare används i väst.

Instruktioner

• Koka stjärnanis hela när du använder i de flesta buljonger och soppor. Gourmet webbplatsen rekommenderas två hela stjärnanis baljor i fransk löksoppa att lägga till en diskret sötma. O kocken webbplatsen föreslår med hela stjärnanis och kanelstänger för att smaka av en söt, orientalisk köttgryta.

• Krossa eller slipa stjärnanis med en mortel och stöt eller spice grinder att skapa ett fint pulver till säsongen rätter som grillad potatis eller grönsaker. Eftersom stjärnanis är inte en vida använd krydda i Förenta staterna, det kan lägga till ett oväntat inslag av sötma till vardagliga rätter.

• Använda färsk marken eller förpackade stjärnanis eller kinesiska fem kryddor krydda (förblandade krydda som använder stjärnanis som dess huvudingrediens) att smaksätta asiatiska och asiatisk mat. Den O kocken webbplats rekommenderar att lägga hela marken stjärnanis nötkött och sockerärtor stek.