mynewspapers.net

Hur du använder Stippling i ritningar

Hur du använder Stippling i ritningar


Stippling är en teknik som används i ritningen där konstnären använder punkter att lägga till textur, skuggor och tonen i en ritning. Prickarna är tätare där mörker krävs och prickarna är gles att ange höjdpunkter eller en slät yta. För att lära sig använda stippling, bör du öva enkla ritobjekt. Du kan använda stippling med blyertspennor, pennor och markörer. Här är stegen om hur man använder stippling i ritningar.

Instruktioner

• Välja rätt papper för att använda stippling i ritningen. Vit, varm pressade papper är slät och förhindrar bläck från oskärpa eller absorberar in i papperet. Det kommer även stå emot missbruk av vassa pennor när stippling.

• Välj rätt ritverktygen för stippling. Du kan stöpplingen med pennor för subtila detaljer och i utbildningssyfte, men eftersom dina kunskaper förbättra, du kommer att vilja dra pennan fro stippling eftersom kontrasten mellan vitboken och den svarta färgen kommer att ge ritningen en skarp, dramatiska och professionell look. När du använder en penna, Använd en mjuk, mörk B penna. Använd en konstnärs pennan när du gör en penna och bläck ritning. Du kan också använda fina tips färg markörer.

• Använda rätt teknik för stippling ritningen. När du använder en penna, kommer att du behöva knacka på och vrid pennan för att få enhetliga prickar på papperet. När du använder en penna eller markör, måste du använda ett rakt upp och ner rörelse för att göra prickar, försiktigt så inte göra herrelösa linjer eller smeta ut papperet. Det hjälper för att använda en bit papper under din handled för att förhindra smetar bläck eller blyerts ledningen.

• Väljer en liten enkel objekt att använda som en modell för din första streckmönster ritning. Ett ägg eller en liten boll är en stor användning. Skina ett ljus på objektet att överdriva skuggorna och lyfta fram på ditt objekt.

• Rita formen på ditt objekt och börja göra prickar att fylla i det skuggade området i objektet. Där skuggor finns mörkast, gör prickar tätt; där ljuset reflekterar bort artikelns användning mycket prickar få eller inga som alla. För områden som gradvis övergå från mörk till ljus, bör din prickar gradvis få glesare.

• Fortsätta att göra prickar tills ditt objekt ser realistiskt skuggade.