mynewspapers.net

Hur du använder spetsar & blommor från en gammal brudklänning

Hur du använder spetsar & blommor från en gammal brudklänning


Gamla vintage och föråldrade brudklänningar har stora möjligheter att återanvända, genom att använda de enorma mängder av tyg, spetsar och utsmyckningar som hantverk leveranser. Använda spets och blommor från en gammal brudklänning för att skapa särskilda juldekorationer för nygifta eller som extra utsmyckning att piffa upp ett vanligt linne. Återanvända en brudklänning som har avkunnats i din familj, med inget hopp om att någonsin bärs igen, eller besök ditt lokala sparsamhet butik för ett brett utbud av billiga vintage kappor.

Instruktioner

Bröllop klänning Christmas Ornament

• Skär ett 6 tum bred av 18 tum lång rektangel av spetsar från en gammal brudklänning. Vika spetsar med korta ändarna ihop och sy med en 1/4-tums sömsmån. Detta kommer att utgöra en tub.

• Hand sy en rakstygn längs en rå kant spetsar röret, 1/4 tum från kanten. Dra tråden och samla in kanten stängd. Knut och klipp tråden. Detta skapar en spets väska. Sväng till höger väska.

• Placera ett glas Christmas ball ornament i påsen, med den översta sticker upp. Använd dina händer för att samla öppnandet av spetsar påsen runt prydnad galgen. Linda en twist slips runt samlar att säkra, med hängare tråd sticker upp genom centrum.

• Skär ett 18-tums längd 1/4 tum breda sidenband, i en färg som passar jul bollen. Wrap band runt den samlade spetsar, över twist slips och knyta en rosett.

• Klipp tråden som rymmer blomma utsmyckningar eller blomma applikationer till den gamla brudklänning, med en söm ripper. Tillämpa hantverk lim på baksidan av blommorna och placera runt band rosett eller applicera lim på baksidan av applikationer och placera på sidorna av spetsar bollen.

Förskönat nattlinne linne

• Ta bort lace trim eller spetsar rufsar från en gammal brudklänning, med en söm ripper.

• Mät runt nedre fållen på en siden eller satin underklädestopp och lägga till en tum. Skär en längd av spetsar trim med denna mätning. Om din spets bitar inte är tillräckligt lång, sy ihop flera att uppnå längd.

• Låg underklädestopp på din arbetsyta. Ståndpunkten spetsar trim på den nedre kanten av linne, överlappande på fållen en knappa 1/4 tum. Överlappa ändarna, där de möter. Nål spetsar trim till fållen. Hand sy trim att fästa.

• Mät runt toppen av linne och lägga till en tum. Skär en längd av spetsar trim med denna mätning.

• Placera trim på linne, med långa spetsar kanten på den övre kanten av linne och bredd hängande nedan. PIN spetsar till linne och överlappa ändarna. Hand sy trim att fästa.

• Ta bort en ros eller blomma utsmyckning från bröllop klänning, med en söm ripper. Placera blomman på framsidan av linne, i centrum av klyvning. Hand sy om du vill bifoga.