mynewspapers.net

Hur du använder programmet Jolly Phonics behandlingen

Hur du använder programmet Jolly Phonics behandlingen


"Jolly Phonics" läser programmet utvecklades av Sue Lloyd som en phonics-baserade program som gör att små barn att lära sig bokstaven låter och blanda dem tillsammans för att läsa orden. "Jolly Phonics" systemet presenterar en multi-sensoriska och progressiv inställning till undervisning läsning där barn lär sig genom visuell, auditiv och rörelsemässig undervisningsmetoder, som flash-kort, dockor, action låtar och nöttåligt skrivelse former. Tonvikten ligger på brev låter, snarare än namnen på bokstäver och systemet föreslår med omväxlande och kul undervisningsmetoder att hålla barnen intresserade och motiverade för att lära.

Instruktioner

• Lär 42 huvudsakliga ljudet av svenska med hjälp av Jolly Phonics bildkort och "The Phonics handbok" av Sue Lloyd. "Phonics handboken" visar och förklarar Jolly Phonics storylines och fysiska åtgärder som hand- och armrörelser som motsvarar för varje brev ljud. Den enkla berättelser och deras medföljande åtgärder hjälpa barn minns ett ord som motsvarar varje brev ljud eller ljud bokstavskombination.

• Lär märka ljud "s," "a", "t", "p", "i" och "n" som initialt märker ljud. Införa bokstaven "s" genom att beskriva dess motsvarande handling som beskrivs i "The Phonics Handbook" där du ta din hund på en promenad genom långt gräs i naturen. Hunden börjar att skälla och sedan hörs ett "sss" som en orm smyger utom synhåll. Visa barn bokstaven "s" på ett flash-kort och be dem att utföra de kompletterande åtgärder, som att väva sin arm som en orm medan säger högt ljudet "sss." Lära de återstående fem brev låter i s, a, t, p, i, n grupp på ett liknande sätt med hjälp av deras motsvarande flashcards, historier och åtgärder.

• Visa hur att smälta in ljuden av bokstäverna "s," "a", "t", "p", "i" och "n" i en mängd enkla två - och tre bokstäver ord, såsom "i", "söt" och "Knacka på". Till exempel hålla upp bokstäverna "p", "i" och "n," och säga varje bokstav ljud raskt och i snabb följd så att du ljud ut ordet "pin". Införa nästa grupp av brev låter--"c", "k", "e," "h", "r", "m" och "d"--med hjälp av undervisningsmetoder flashcards, storylines, åtgärder och blandning, och sedan införa bokstäverna "g," "o," "u", "l", "f" och "b" på samma sätt. Förstärka bokstäver som redan har införts genom att använda dem i din blandning aktiviteter. Till exempel håll upp bokstäverna "s" "u" och "n" till ljud ut ordet "sun."

• Införa i nästa omgång brev ljud, som omfattar två bokstäver kombinationer genom att följa undervisningsformer flashcards, storylines, åtgärder och blandning som beskrivs i steg två och tre. Undervisa brev ljudet "j" som en inledande brev ljud. Då lära två bokstäver solida kombinationer "oa," "dvs," "ee" och "eller" som låter som förekommer inom ord, som "oa" ljudet i ord "get", och som sista ljud, till exempel "ee" ljudet i slutet av ordet "bee."

• Införa de återstående bokstav ljud "z", "w", "v" och "y" som initialt märker ljud med hjälp av undervisningsmetoder storylines, flashcards, åtgärder och blandning som beskrivs i steg 2 till 4. Lära den återstående bokstaven solida kombinationer av "ng", "oo", "x", "ch", "sh," "th", "qu," "ou", "oi", "ue", "er" och "ar" som låter som kan inträffa i början, mitten och slutet av ord som lämpliga. Till exempel, du kanna undervisa den "sh" ljud i början av ordet "får", "oi" ljudet i ordet "mynt," "ng" ljudet i slutet av ordet "ring" och "x" ljudet i slutet av ordet "fox."

• Stärka barns förvärvade repertoar av brev ljud genom att använda andra resurser från Jolly Phonics behandlingen systemet, som phonics aktivitet böcker, arbetsböcker, läsare, finger phonics böcker och CD-skivor, programvara och DVD-skivor som har Jolly Phonics marionett tecken.