mynewspapers.net

Hur du använder olja i en dieselmotor Motor

Hur du använder olja i en dieselmotor Motor


Dieselmotorer är ganska mångsidig, eftersom de kan bränna många olika bränslen, inklusive begagnade franska stek olja och babyolja. Den federala regeringen har stela böter för icke godkända bränsle i en diesel. Ett sätt de övervaka detta är att lägga till färgade färgämne i bränslet. Röd-dye bränsle visar att ingen bränsleskatt betalades på bränslet, och hög svavelhalt nivån kan utesluta den för användning på väg. Röd-dye bränsle används för hushållsbruk uppvärmning och gård. Dieselbränsle innehåller tillsatser som förlänger motorns livslängd. Provbränsle som du inte är säker på att se vilka tillsatser behövs.

Instruktioner

• Häll några av bränslet i ett bränsle provbehållaren om möjligt. Om bränslet är i en stor tank, infoga en vinyl slang i behållaren bränsle. Den änden av slangen med fingret och dra tillbaka slangen. Detta kommer att föra fram en slang som är full av bränsle. Anslut slangen till ett bränsle provbehållaren och släpp fingret.

• Häll några av bränslet genom en paint sil att se om det är rent. Kom också ihåg att tanka olja avsedd för dieselmotor road användning måste ha tillsatser lagt ned för att förhindra att dieselbränsle gelbildande upp i kallt väder. Kallt klimat kan vända någon olja i ett tjockt ämne som inte kan flöda genom många bränslefilter.

• Undersök bränslet för röd färg. Om bränslet innehåller röd färg, Använd inte det i dieselmotorn för ett fordon som är avsett för användning på väg. Det är ett brott mot federal lag göra så bär tunga böter. Department of Transportation kontrollerar dieselbränsle för kränkningar.

• Återställa ett lämpligt urval av bränsle om den inte innehåller röd färg och har det testats av ett labb. Labbet kan berätta vilka tillsatser behövs för att köra på eldningsolja i en dieselmotor. Om dieseln är för off-road bruk, utsläppen av federala lagen gäller inte och du kan bränna vad gör motorn köra. Om bränslet testar ut för att vara lämplig att driva i en dieselmotor, är du bra att gå. Annars är det möjligt att blanda tillsatser för att komplettera bränslen att brinna i en dieselmotor utan att orsaka motorskador.