mynewspapers.net

Hur du använder mobil utomlands

Hur du använder mobil utomlands


Om du tar en resa utomlands kan du ta din mobiltelefon för att ringa upp vänner. De kan också bevisa att praktiskt hantera oväntade nödsituationer. Dock med mobiltelefonen utomlands kan bli kostsamt, och avgifter kan uppgå till så mycket som £1.30 en minut eller mer. Du kan använda din mobil utomlands och fortfarande hålla dina kostnader nere.

Instruktioner

• Kontrollera att din telefon är en GSM-nätet. Med undantag för Japan och Korea används de flesta länder i världen denna teknik, vilket innebär att telefonen fungerar det på lokala bärare. I USA är AT & T och T-Mobile båda på GSM. Verizon är dock inte. Du kan kontrollera med din tjänst för att se om det är GSM genom att gå till deras hemsida.

• Kontrollera att se om telefonen är quad-band eller tri-band. GSM har olika frekvenser och en quad-band fungerar på fyra av dem även en tri-band fungerar endast på tre. I de flesta fall räcker det tri-band, men det beror till stor del på landet, så, om du kan få en quad-band.

• Gå till en mobiltelefon butik när du är utomlands. Leta efter en butik när du har avmarkerat tullen på flygplatsen. Du kan också kontrollera de tullfria butikerna. Köp ett SIM-kort och ersätta din med den. Telefonnumret kommer att skrivas på kortet. Du kommer nu att kunna ringa till de lokala priserna.