mynewspapers.net

Hur du använder kindle text till tal

Hur du använder kindle text till tal


Om du använder en Kindle-läsare för att läsa elektroniska böcker och andra dokument, kan du ibland vill ha enheten läsa texten högt för dig. Kindle är en batteridriven bärbar enhet från Amazon som kan ansluta trådlöst till Internet för att ladda ner böcker och andra tryckta handlingar. Kindle har en text till tal-funktion som du kan låta enheten läsa material till dig genom hörlurar eller de inbyggda högtalarna.

Instruktioner

• Tryck på strömbrytaren längst ned på Kindle att slå på den.

• Tryck på knappen hem att se en lista över dina dokument.

• Tryck på den fem-vägs controller att navigera till en bok, tidning eller annat dokument som du vill läsa och tryck centrum av den registeransvarige att öppna dokumentet. Om du har en Kindle Touch, tryck längst upp på skärmen för att få upp menyn.

• Tryck på knappen Text, som är märkt med bokstäverna "Aa" och ligger på mellanslagstangenten på framsidan av Kindle, tryck sedan fem-vägs handkontrollen understryka alternativet "Vända på" för "Text-to-Speech." Alternativt, om du har en Kindle Touch, tryck på "Slå på text till tal" och Kindle börjar behandlingen. Tryck på den registeransvarige att markera alternativet manlig eller kvinnlig röst, tryck välja det sedan. På den Kindle Touch, tryck på knappen bredvid de manliga eller kvinnliga alternativ.

• Tryck på den registeransvarige att välja "Aktivera." Kindle börjar läsa texten högt från de inbyggda högtalarna eller hörlurar som du ansluter till hörlursuttaget på botten av enheten bredvid knapparna "Plus-Minus" volym.

• Tryck på "mellanslagstangenten" att pausa behandlingen och tryck igen för att återuppta behandlingen. På den Kindle Touch, knacka på knappen Spela upp/paus för att starta och sluta läsa.

• Tryck på "Shift"-tangenten (markerad med en pil) och nyckeln "Sym" samtidigt för att stoppa den text-till-läsa. Den Kindle Touch, tryck på toppen av skärmen för att få upp text-till-alternativen och knacka på knappen Spela upp eller på "Off" knappen för att stoppa behandlingen.