mynewspapers.net

Hur du använder isopropylalkohol eller etanol

Hur du använder isopropylalkohol eller etanol


Isopropylalkohol skiljer sig mycket från etanol alkohol och ta miste på en för den andra kan vara dödliga om stora mängder är berusad. Etanol, etylalkohol, en förkortning är den Funna i alkoholhaltiga drycker. Isopropylalkohol är allmänt känd som tvättsprit och är inte att förtäras. Isopropylalkohol används som en antiseptisk och som ett rengöringsmedel. Etanol används i drinkar eller som bränsle för fordon som alternativa bränslen.

Instruktioner

Etanol

• Bestäm vilken typ av etanol som du tänker använda. Är det en alkoholdryck eller är det bränsle för din bil?

• Häll ett glas etanol om det är en alkoholhaltig dryck, som vin eller öl. Servera i glas till en vän eller dricka det själv.

• Fyll ditt alternativt bränsle fordon enligt dess tillverkarens instruktioner. Se till att du fyller med lämplig grad av etanol. Etanol blandas med bränslet vid olika procentsatser för betyget. E100 är 100% etanol, men inte alltför många bilar är kunna verka på ren etanol. E85 är 85% etanol och 15% bränsle och är vanligare.

Isopropylalkohol

• Häll en liten mängd isopropylalkohol på en bomullstuss för små program, som sår och blåmärken. För att använda isopropylalkohol som ett rengöringsmedel på stora områden, såsom windows och bänkskivor, häll isopropylalkohol i en sprayflaska.

• Tvätta såret eller blåmärke med rent vatten. Badda bomullstuss till blåmärken eller sår för att dra nytta av dess antibakteriella och antiseptiska egenskaper. För stor rengöring program, spraya alkoholen till området.

• Luften torr såret eller blåmärke. Sätta på en självhäftande bandage att skydda såret från infektion. För ansökan om stor rengöring torka med en microfiber handduk eller andra damm fri trasa.