mynewspapers.net

Hur du använder infraröd termisk avbildning

Hur du använder infraröd termisk avbildning


Infraröd termisk avbildning detekterar infrarött ljus. Infrarött ljus, är som värmer, en komponent i många hem trygghetssystemen. Infrarött ljus kan inte ses av det mänskliga ögat, men det kan kännas av din hud. Det är möjligt att plocka upp detta termiska ljus med hjälp av en värmekamera imaging. I synnerhet fungerar thermal imaging mycket bra på natten för att identifiera objekt som inte kan ses. En kamera samlar den infraröda strålningen och omvandlar denna strålning till en bild som kan visas på en skärm.

Instruktioner

• Montera kameran på en robust vägg om kameran är att fungera som säkerhet. Handhållna kameror behöver inte monteras.

• Anslut kameran till en TV-monitor eller din dator. Kablarna ansluts till baksidan av kameran och ansluts sedan till bildskärmen. Använda en koaxialkabel för en TV-monitor eller en Ethernet-kabel för att ansluta till en dator. Kameran skulle komma med alla nödvändiga kablar. Om du är osäker, kolla med manualen. De nyaste värmekameror använder trådlös teknik för att ansluta till ditt system.

• Hämta och installera den thermal tänkbar mjukvaran till din dator. Handhållna kameror har denna programvara i själva kameran. Kameror som saknar skärmar kommer att kräva ytterligare programvara för att Visa värmebilder på bildskärmen.

• Aktivera kameran och programvara på och börja ta värmebilder. Några tillämpningar av thermal imaging utanför trygghetssystemen omfattar kontroll av läckage att göra ditt hem mer energi effektiv och upptäcka mögeltillväxt. Hem trygghetssystemen fungerar som skannrar. En baslinje behandlingen tas och sedan efter varje skanning--till exempel en scan en minut--någon förändring i infraröda från bakgrunden kommer att sätta igång larmet.

• Bestäm värme skillnaderna utifrån färg eller ljusstyrkan på bilden. Grå skala objekt som visas vitare blir varmare. Färg objekt som flyttar från svart till mörkt rött till vitt ökar i temperatur.