mynewspapers.net

Hur du använder högtalare från Bose med mottagare

Hur du använder högtalare från Bose med mottagare


Bose högtalare finns i de flesta stora elektronikaffärer. Den primära kännetecknande för Bose högtalare är deras förmåga att producera ett högt och omslutande ljud från en relativt liten låda. Medan Bose säljer fristående högtalare som kan användas med alla hemmabio installation, säljs de flesta Bose högtalare i integrerad surround-ljud paket med ett Bose mottagare specifikt parad till högtalarna.

Instruktioner

• Ta bort plast mössor från slutet av högtalarkabeln utformad för att ansluta till Bose mottagaren. Bose högtalare har högtalarkabeln som har speciell plast lock på slutet som ansluts till färgkodade portar på Bose mottagaren. Under dessa plast tak är traditionella högtalarkabeln som kan anslutas till en vanlig mottagare högtalarkabeln ingång. För att ta bort locken, skära igenom högtalarkabeln precis bakom där plast lock är kopplade.

• Band en 1/2-tums delen av högtalarkabeln beläggning bort slutet att exponera bare tråd under. Detta kan göras lättast med ett par tråd strippor som har en mätare mätning. Plats talaren tråd till lämplig mätare mätning (oftast 16 gauge) på tråd strippor på önskad skärande plats och dra tråd strippor i riktning mot slutet av kabeln. Om du inte har tråd strippor, kan detta göras med sax. Försiktigt skära igenom Plastbeläggningen och undvika att skära igenom högtalarkabeln.

• Anslut exponerade högtalarkabeln till speaker wire terminalerna på receivern. De positiva och negativa terminalerna bör vara konsekvent över alla anslutningar. Den positiva wire identifieras oftast av ett plustecken. Vissa talare terminalförbindelser måste flikar som måste skjutas i att exponera hamnen, medan andra har cirkulär portar som måste skruvas. Konsultera din mottagare manual om du är osäker på hur ansluta högtalarkabeln till högtalare terminal portar.