mynewspapers.net

Hur du använder gurkmeja i recept

Hur du använder gurkmeja i recept


Gurkmeja kallas ibland orientaliska saffran eftersom, som saffran, ger det livsmedel en levande gul färg. Marken, torkad gurkmeja, en billig och lätt att hitta krydda, kommer från roten till en anläggning som liknar ingefära. Det ger gul amerikansk senap dess bekant intensiv färg. Använda gurkmeja som ersättning för dyr saffran med läckra rätter, och att lägga till smak och färg till indiska curryrätter, thailändska curryrätter och tofu sallader.

Instruktioner

• Använd gurkmeja att ersätta saffran med läckra rätter. Saffran trådar är sällsynta och dyra, och gurkmeja ger rätter en liknande varmt gul-orange nyans samtidigt förmedla kompletterande smak. Saffran och gurkmeja smakar inte likadant - gurkmeja är jordnära och sammandragande, medan saffran är aromatiska. Både kryddor går dock bra i grytor.

• Använd gurkmeja i indiska grönsaker, baljväxter, kött och ris rätter. Gurkmeja är en viktig ingrediens många indiska rätter, och är ett måste för alla förbereder sig för indisk mat. Indisk curry pulver innehåller alltid gurkmeja, som ger dem deras karakteristiska färg. Lägg till gurkmeja till indiska rätter tillsammans med grönsaker och kokvätska. Göra inte saut gurkmeja i olja eftersom den intensiva hettan kan göra det bittra.

• Lägga till gurkmeja i asiatisk stil currygryta. Syrlig, brothy Nudel skål har värme från Thai Röd currypasta, rikedomen från kokosmjölk, soja och jordnötter och uppfriskande zestiness från limejuice. Gurkmeja ger levande färger, och dess earthiness rundor ut smakerna.

• Ge håna ägg sallad recept gjorda av tofu en attraktiv gul färg med stänk i gurkmeja. Tofu håna ägg sallad recept kan gå i valfritt antal riktningar, använda detta recept som bas. Mosa upp ett block med extra fast tofu eller hacka den i små tärningar. Lägg ett par msk majonnäs, en fint hackad vitlöksklyfta, 2 tsk äppelcidervinäger, en bra klick senap och 1/4 tsk Gurkmeja och rör om väl. Salt och peppar och Lägg till mer vinäger eller mayo vid behov.