mynewspapers.net

Hur du använder flaskor vatten för att värma ett växthus

Hur du använder flaskor vatten för att värma ett växthus


Växthus finns strukturer för att absorbera solens värme i dag för anläggningen. Det ger inte bara din grödor det ljus de behöver, men också värmen. Detta system är bra under den varma årstiden, men när du odlar i ett växthus att förlänga växtsäsongen i de kalla månaderna, behöver du ett sätt att hålla växa rum varmt på natten. Även om elektriska växthusgaser värmare finns, du har också finns en billig metod för att samla in termisk massa för senare användning: fyllda vattenflaskor utan lock.

Instruktioner

• Samla de största vattenflaskor som du kan hitta. Gallon bartmannkrusen och större behållare är utmärkt. Ditt mål är att linjen mot norr väggen av ditt växthus med behållare med vatten. I dag absorberar vattnet solens värme. På natten släpper det den. Desto mer vatten är inne i växthuset när det är soligt, desto varmare i rummet kommer att vara på natten.

• Måla ena sidan av flaskorna svart och den andra vita, kommer halvvägs runt kannor med varje färg. Detta steg är valfritt, men "Vegetabiliska trädgårdsskötsel och växthus," en webbplats som innehåller information om grönsaksodling, förklarar att när den svarta sidan av flaskorna vetter mot söder, värme absorption sker lättare. Att ha den vita sidan pekar north håller värmen från att komma ut i den kalla riktningen, där du inte behöver några växter som växer.

• Kannor deras platser i växthuset och fyll dem med vatten. Om du målade dem, har svarta sidan ansikte söder och vita som vetter mot norr. Fyll dem med vatten enligt vätskan avdunstar.

• Lägg en termometer i ditt växthus och övervaka temperaturen i det för ett par dagar (om du känner för att vara ute mitt i natten). Eller titta på dina växter. Om deras kraft verkar nedsatt, öka mängden vatten sitter i växthuset. Vissa människor använder 55-gallon trummor att samla in solens energi. Hur mycket vatten du använder beror på hur stor din växa rum är och hur intensiv solen blir i dag. Du lär dig från erfarenhet.