mynewspapers.net

Hur du använder faxen via internet

Hur du använder faxen via internet


Innan Internet dagar var en fax det snabbaste och bästa sättet att skicka någon ett dokument. Nu, om nyttan med fax, liksom deras överlägsenhet på messaging livsmedelskedjan, har undergrävts av e-post och spridningen av bredband. Det betyder inte att fax är döda. Med en modernare version av faxen, kan du fortfarande skicka och ta emot fax, återuppliva en gammal idé med mycket teknik som störtade den.

Instruktioner

• Anslut Ethernet-kabeln till faxen IP. Denna maskin använder Internet i stället för en telefonlinje för att skicka fax, men annars fungerar på ungefär samma sätt som den ursprungliga faxmaskinen. Se till att den andra änden av Ethernet-kabeln är ansluten till en router eller modem och ansluten till Internet.

• Aktivera och ställa in faxen IP. Varje maskin är inställd annorlunda, så följer du anvisningarna som följde med din maskin. Du måste ansluta maskinen till Internet och se till att det är ansluta till en IP-faxserver i området, som är en dator som kommer att hantera sändning och mottagning av fax. Även om detta bör ske automatiskt, konsultera din manual om du har några problem.

• Slå faxnumret maskinen du faxa. Medan detta nummer formateras på samma sätt är ett vanligt telefonnummer du inte kan faktiskt ringa ett telefonnummer. Du kan ansluta till en fax med en verklig telefonerna antal, är de flesta fall du kommer ringa IP faxar, som din egen. I detta fall, är telefonnumret helt enkelt ett alias för fax maskinens IP-adress, som är det unika nummer som identifierar maskinen på Internet.

• Sätt in sidan som ska faxas ansikte ner. Låt sidan matas in i maskinen och vänta på beep eller bekräfta meddelandet innan du skickar nästa.

• Tryck på "Slutet" eller "Hänga" knappen när du är klar att avsluta sessionen fax.