mynewspapers.net

Hur du använder ett MIDI-OX med en Roland D50

Hur du använder ett MIDI-OX med en Roland D50


Roland D-50 är en polyfonisk bi-timberal synt släpptes 1987. D-50 har en unik blandning av 8-bitars Pulse Code Modulation syntes och Roland egen linjär Arithmetic syntes. En mängd inställningar för kuvert och attack, som hjälper simulera verkliga instrument mer exakt, gjorde denna synt en av de mest mångsidiga analog-digital hybrider av dess tid. Många synth-pop stjärnor som Gary Numan och Duran Duran används detta unika tangentbord. I början av 90-talet MIDImon infördes och så småningom omprogrammeras och expanderat till MIDI-oxe, en arbetshäst MIDI-data hanterare.

Instruktioner

• Anslut din Roland D-50s MIDI Out-kabel till port MIDI i din MIDI till USB omvandlare. Anslut MIDI i porten av din Roland D-50 till MIDI Out-porten på din converter. Eftersom Roland D-50 är konstruerad innan USB-teknik, krävs en mellanliggande enhet för att använda MIDI-OX programvara för att hantera Roland D-50s MIDI-data.

• Driva upp din Roland D-50 genom att ange växeln "On/Off" till "På" läge. Om du använder flera MIDI-syntar eller enheter, som D-50s MIDI-skicka till en öppen MIDI-kanal. MIDI-skicka kanal ligger genom att trycka på knappen MIDI på Roland D-50 till aktivera MIDI-redigering och sedan trycka på knappen på undersidan funktionen kanal. Ändra MIDI-kanal med hjälp av parametern för, vilket öka och minska värdet visas. Du kan också engagera MIDI OMNI möjlighet att skicka och ta emot på alla kanaler om D-50 är den enda enheten.

• Ladda ned och installera MIDI-OX (se resurser). Efter installationen, tilldela MIDI In och ut portar till USB till MIDI-enhet installerad på din dator.

• Öppna panelen Instrument genom att välja "Visa," sedan "Instrument Panel" i menyraden. Välj "GM. INS"från den INS-fil menyn och"Allmänna Midi"från rullgardinsmenyn INS. Kontrollera den MIDI-kanalen tilldelats Roland D-50 menyn kanal.

• Öppna Kontrollpanelen genom att välja "Visa", sedan "Kontrollpanelen" på menyraden. Justera den Bank och lapp nummer resulterar i en omedelbar förändring i din Roland D-50s ljud. För att redigera det visst ljudet eller andra parametrar som volym, uttryck, balans, pan, reverb och effekter, välja önskad parametern rullgardinsmenyn Controller händelse och tilldela önskat värde i rutan värde och tryck "Skicka".