mynewspapers.net

Hur du använder en webbkamera för chatt med din familj

Hur du använder en webbkamera för chatt med din familj


Om du har en webbkamera, kan du videochatta med nära och kära direkt på datorn. Företag som Google, Skype och Yahoo! erbjuder gratis PC till PC videochatt tjänster och du kan enkelt starta ett videosamtal med någon på din kontaktlista. När du gör ett videosamtal, kommer att de flesta program erkänna och aktivera din inre webbkamera automatiskt. Om du använder en extern webbkamera, installera enhetens programvara och slå på den innan du gör ett videosamtal.

Instruktioner

Använda Gmail

• Hämta och installera Google röst- och videochatt plug-in i google.com/chat/video.

• Gå till Gmail och logga in på ditt konto. Om du inte har ett Gmail-konto, kan du skapa ett gratis.

• Bläddra till menyn "Chatt" till vänster på sidan. Du kommer att märka en liten, grön videokamera ikon bredvid varje vän och familjemedlem som är inloggad på Gmail, och har Google röst- och videochatt plug-in installerat.

• Klicka på ikonen videokamera bredvid den familjemedlem du vill videochatta med online. Efter att han eller hon klickar på "Svar" i videochattfönstret, börjar dina videosamtal.

Med Skype

• Ladda ner och installera Skype på skype.com/intl/en-us/features/allfeatures/video-call/. När installationen är klar, starta programmet och logga in på ditt Skype-konto.

• Lägg till dina vänner och familjemedlemmar till din Skype-kontaktlista genom att klicka på knappen "Lägg till en kontakt" i rutan "Kontakter". Du kan hitta och lägga till en person genom att ange hans eller hennes e-postadress, fullständigt namn eller Skype användarnamn. När dina vänner och familjemedlemmar har lagts till i din kontaktlista kan du använda funktionen videochatt för att prata med dem online.

• Välja en person från kontaktlistan, klicka på knappen "Video Call". Video chat-fönstret öppnas. Efter att han eller hon accepterar dina videosamtal, kommer du att kunna se varandra i chat-fönstret.

Med Yahoo! Messenger

• Hämta och installera Yahoo! Bud på messenger.yahoo.com/.

• Öppna Yahoo! Messenger och logga in på ditt konto genom att ange ditt Yahoo!-ID och lösenord. Om du inte har ett Yahoo-ID, kan du registrera dig för ett gratis konto.

• Klicka på fliken "Kontakter" verktygsfältet och välj alternativet "Lägg till en kontakt". Att lägga till dina vänner och familjemedlemmar till Yahoo! Messenger genom att ange deras Yahoo! Messenger-ID eller e-postadress.

• Bläddra igenom dina kontakter och hitta familjemedlemmen du vill video kalla. Högerklicka på hans eller hennes namn och välj alternativet "Starta Video Call". Videochattfönstret visas på skärmen. Efter att acceptera din begäran om videosamtal, kommer du att kunna se honom eller henne i chat-fönstret.