mynewspapers.net

Hur du använder en USB 2.0 till Ide/Sata-Adapter

Hur du använder en USB 2.0 till Ide/Sata-Adapter


Serial Advanced Technology Attachment (SATA) enheter är successivt att ersätta Parallel ATA modeller. Med färre kablar, ökad anslutning längd och möjligheten att koppla och ansluta utan omstart av datorn (hot-swap), är SATA-enheter mer användarvänlig. Dessa egenskaper också aktivera den genomsnittliga användaren att snabbt återställa data eller använda enheter för extern lagring. Även om kit finns för montering av enheter, är med USB-adapter kablar en billig lösning för tillfälliga anslutningar.

Instruktioner

• Förbered ditt område. Hårddiskar är känsliga för statisk elektricitet, värme, damm och tryck. Arbeta i ett uncarpeted område på en plan, ren yta. Rensa din arbetsyta av lös objekt.

• Jorda dig själv innan du arbetar med alla komponenter. Jorda dig genom att bära en grundstötning handledsrem. Installera jorden mats (jordning ytor) om du kommer att arbeta med känslig elektronik ofta. Inte sitta i en rullande stol, stå med fötterna på marken.

• Slå på datorn. Krok SATA-enhet till SATA-kontakten på din adapter kabel.

• Koppla strömkabeln till enheten. Om det finns en på/av Switch, stänga av. Om din kabel inte kom med en SATA strömkabel använda strömsladden från en stationär hårddisk SATA. (Du måste ta bort fallet och koppla ur hårddisken att nå den.)

• Anslut/c adaptern direkt i väggen eller ett överspänningsskydd. Ställ in på/av-knappen till "På."

• Stick in USB-kontakten i din dator. SATA-hårddisk kommer att erkännas automatiskt som en "flyttbar enhet". Windows 98 eller tidigare kan kräva en uppgradering till tillträde drivan.