mynewspapers.net

Hur du använder en extern mikrofon med min PC

Hur du använder en extern mikrofon med min PC


De flesta PC mikrofoner är baserade på plug and play-tekniken, vilket innebär att du kan i teorin ansluter din mikrofon direkt till din dator och börja använda den utan vidare. I praktiken är det klokt att ta en titt på din dator och mikrofoninställningar att se till att din programvara och maskinvara konfigureras för att ge optimal ljudkvalitet.

Instruktioner

• Anslut mikrofonen till datorns mikrofon uttag eller USB-port. Om du använder en plug and play-enhet, ska inte du behöva installera alla drivrutiner för att få saker igång. Om du använder en mikrofon som kräver installation av drivrutiner, måste du köra den programvara som medföljde enheten eller hämta det från din mic tillverkarens hemsida.

• Flytta din musmarkören till nedre vänstra hörnet på din skärm, högerklicka och välj "Kontrollpanelen" från menyn som dyker upp. Gå till "Maskinvara och ljud" och välj "Hantera ljudenheter" från avsnittet "Ljud". Hit fliken "Inspelning" och dubbelklicka på mikrofonen från listan över enheter visas. Navigera genom flikarna överst i fönstret "Egenskaper" som visas för att ändra dina mikrofoninställningar som önskas.

• Gå tillbaka till din Start-skärmen och skriver "Ljudinspelaren". Klicka på ikonen "Ljudinspelaren" och tryck på "Record"-knappen innan du talar, sjunger eller väsnas i mikrofonen. Hit "Stop Recording" och spara den ljudfil som du skapar på hårddisken. Navigera till och öppna din ljudfil att höra hur din mikrofon poster. Om inte du är nöjd med resultatet, gå tillbaka till och förändra din mikrofon inställningarna via Kontrollpanelen.

• Öppna program du tänker använda din mikrofon med. Du kan behöva konfigurera din programvara för att arbeta med din nya enhet. Kontrollera dina program användarguider för råd om hur du konfigurerar saker. Om du köpt din mic främst för att göra VoIP-samtal, gör ett test ringa till en vän och fråga hur du klingande.