mynewspapers.net

Hur du använder en DVD-R 8cm skiva på en dator

Hur du använder en DVD-R 8cm skiva på en dator


En DVD-R 8cm skiva är ungefär hälften så stor som en vanlig DVD. Vanligtvis används dessa DVD-skivor med videokameror som spelar in direkt till en DVD. Det är dock fortfarande möjligt att använda dessa 8cm DVD-skivor på en standard dator så länge som det finns en DVD-facket. Om du använder en bärbar dator utan en DVD-facket, som en Macbook, du kan inte använda en DVD-R 8 cm på systemet eftersom skivan inte har en tydlig startpunkt och skivan blir lös i den öppna DVD slot, förhindrar att den lastats på datorn.

Instruktioner

• Öppna DVD-enheten på din dator. Du kan se finns det en liten bricka indrag för mini-skivor. Placera DVD-R 8cm på mini facket och stäng enheten. I ett ögonblick laddar innehållet på skivan onto din skärm.

• Tillgång innehåll på DVD när du vill genom att klicka på "Start", (min) "dator," och dubbelklicka på ikonen DVD enheten. Detta öppnar ett fönster med alla program och filer som lagras på skivan. Detta är vanligtvis hur du tillgång videomaterial skapad med DVD videokameror.

• Inleda den DVD-bränning program på din dator. Du kan fortfarande använda en DVD-R 8cm att skapa data och video-DVD, men du kan bara lagra ungefär en tredjedel av de faktiska data som en standard storlek DVD kan hålla.

• Mata ut DVD från datorn genom att trycka på "Eject"-knappen. När DVD-släden öppnas bort mini DVD från datorn.